2013-04-21 13:44:03
Φωτογραφία για Ανάσταση περιμένουν οι έμποροι αλλά οι καταναλωτές θυσιάζουν και τις Πασχαλινές αγορές τους
H βαθιά οικονομική κρίση θα δυσκολέψει και φέτος τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους για το Πάσχα.Πολλοί έχουν ξεκινήσει από τώρα το κυνήγι για φθηνό οβελία, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι, που τονίζουν ότι θα ψωνίσουν σε κομμάτια και όχι ολόκληρο το αρνί.

Στα τσιγκέλια των συνοικιακών κρεοπωλείων τα ντόπια αρνάκια και κατσικάκια πωλούνται προς 9- 10 ευρώ το κιλό αντίστοιχα. Στη Βαρβάκειο πωλούνται φθηνότερα, από 5,99 – 6,99 ευρώ το κιλό. Για τις ημέρες του Πάσχα οι τιμές τους ακόμα ψήνονται.

Θα τσιμπήσουν ή όχι; Αυτό θα καθοριστεί και από τη ζήτηση. Οι καταναλωτές ξεκαθαρίζουν πάντως πως δεν θα πληρώσουν τον οβελία, όπως τα προηγούμενα χρόνια αφού η τσέπη τους έχει αδειάσει από τα χαράτσια.

Περικοπές και στα δώρα για τα Βαφτιστήρια

Το στυλ της κρίσης θα ακολουθήσουν φέτος και τα δώρα για τα βαφτιστήρια,τα οποία από ότι φαίνεται θα υποστούν μεγάλο κούρεμα.


Οι έμποροι περιμένουν πως και πως να τονωθεί η κίνηση στην αγορά για να κάνουν Ανάσταση. Κάποιοι προσπαθούν να κινηθούν με προσφορές και εκπτώσεις . Το ενδιαφέρον των καταναλωτών μέχρι στιγμής όμως είναι μειωμένο.

Τα παιδικά παπούτσια κυμαίνονται από 35 ως 60 ευρώ, τα σοκολατένια αυγά στα ζαχαροπλαστεία από 12 ως 22 ευρώ, οι λαμπάδες από 7 ως 40 ευρώ.

Οι νονοί και οι νονές θα βάλουν μαχαίρι κάπου αλλού για να τηρήσουν την παράδοση. Θα περιοριστούν όμως στα απολύτως απαραίτητα και οικονομικά αφού είναι αναγκασμένοι να κάνουν συνέχεια θυσίες στο βωμό της κρίσης.
exelixeis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ