2013-04-21 14:38:06
Φωτογραφία για Aνασχηματισμός: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι ράβουν υπουργικό κοστούμι
Με την απόφαση του πρωθυπουργού και την ανακοίνωση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της δημιουργίας θέσεων αναπληρωτών υπουργών στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και μιας νέας θέσης υφυπουργού στο Παιδείας - Πολιτισμού, φούντωσαν τα σενάρια ανασχηματισμού.

Οι συνομιλητές του πρωθυπουργού πιθανολογούν βασίμως ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει αξιολογήσει όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ έχει συνολική εικόνα για τις πιθανές δομικές αλλαγές που θα πρέπει να σημειωθούν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» συζητείται η πιθανότητα αλλαγής της δομής του υπουργείου Ανάπτυξης, χωρίς, ωστόσο, σε καμία περίπτωση αποδυνάμωση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θεωρείται από τους σταθερούς κυβερνητικούς πυλώνες, μαζί με τους Αβραμόπουλο, Παναγιωτόπουλο, Αρβανιτόπουλο και φυσικά το σύνολο της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.


Ενας άλλος τομέας ο οποίος θεωρείται ότι χρήζει σημαντικής ενίσχυσης είναι αυτός της Υγείας. Αντιθέτως, παρά τα σημαντικά προβλήματα που φαίνεται να υπάρχουν στη συνεργασία των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι κ. Ρουπακιώτης και Δένδιας φαίνεται ότι έχουν «περάσει» τις πρωθυπουργικές εξετάσεις και θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Το ίδιο πιθανότατα θα συμβεί και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, παρά τους κραδασμούς της προηγούμενης περιόδου. Αντιθέτως, τόσο για την υφυπουργό Υγείας κ. Σκοπούλη όσο και για τον υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, το κλίμα στη ΔΗΜΑΡ είναι μάλλον ψυχρό. Τόσο που περίπου προεξοφλείται η απομάκρυνσή τους.

Ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να συζητάει πλέον πιο θερμά τη συμμετοχή του κόμματός του με πιο πολιτικά πρόσωπα, πιθανότατα όχι από την Κ.Ο. Στα ονόματα που ακούγονται περιλαμβάνονται οι κ. Χατζησωκράτης, Μαργαρίτης και Πανούσης, αν και μέλος της Κ.Ο.

Από την πλευρά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται ότι θεωρείται αδιαπραγμάτευτη η παραμονή του Θανάση Τσαυτάρη στη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Δημήτρη Κούρκουλα στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ προβάλλονται ως πιθανοί για την είσοδό τους στην κυβέρνηση οι κ. Μανιάτης, Κουκουλόπουλος, Κεδίκογλου και Κωνσταντινόπουλος. Πιο θολή είναι η εικόνα σε σχέση με την πιθανή αξιοποίηση της Φώφης Γεννηματά, καθώς η ίδια επιθυμεί να αναλάβει την ηγεσία υπουργείου, κάτι που όμως θα εξαρτηθεί από τις συνολικές διαπραγματεύσεις.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ