2013-04-22 05:46:05
Φωτογραφία για Απετράπη πολιτική δολοφονία στην Παραγουάη
Οι αρχές της Παραγουάης ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο άνδρες οι οποίοι σχεδίαζαν μια δολοφονία που... σχετίζεται με τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα δέκα μήνες μετά την αποπομπή του πρώην προέδρου Φερνάντο Λούγο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Καρμέλο Καμπαγιέρο ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το Σάββατο συνελήφθησαν δύο ένοπλοι Βολιβιανοί για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζαν μια δολοφονία εν μέσω των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών.

Ο στόχος των δύο υπόπτων δεν κατονομάστηκε. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν επίσης ποιος κρύβεται πίσω από τη συνωμοσία αυτή.

Οι σημερινές εκλογές θεωρούνται ένα κρίσιμο βήμα ώστε να αποκατασταθούν οι διεθνείς σχέσεις της Παραγουάης που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα μετά την αποπομπή του προέδρου Λούγο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 14:00 ώρα Ελλάδας και θα κλείσουν στις 23:00. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά δύο ώρες αργότερα.


Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια και καλούνται να επιλέξουν, σε ένα γύρο, τον νέο πρόεδρο και αντιπρόεδρο της χώρας, τα μέλη του Κογκρέσου και τους κυβερνήτες των επαρχιών.

Μετά την καθαίρεση του Λούγο, τον Ιούνιο του 2012, η Παραγουάη αποπέμφθηκε από τους δύο περιφερειακούς οργανισμούς, την Ένωση Νοτιοαμερικανικών Κρατών (Unasur) και την Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur) καθώς οι γειτονικές χώρες θεώρησαν την ενέργεια αυτή "θεσμικό πραξικόπημα". Η Παραγουάη αναμένεται να επανενταχθεί στους δύο οργανισμούς μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου, στις 15 Αυγούστου.

Οι δύο βασικοί υποψήφιοι στις σημερινές εκλογές εκπροσωπούν τα κόμματα που ανέτρεψαν τον πρώην επίσκοπο Λούγο και τον αντικατέστησαν με τον έως τότε αντιπρόεδρο Φεντερίκο Φράνκο. Ο Οράσιο Καρτές, 57 ετών, υποψήφιος του Κόμματος Κολοράδο, θεωρείτο βέβαιος νικητής αφού μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες προηγείτο με διαφορά 10 μονάδων στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο ο Εφραίν Αλέγρε, 50 ετών, ο υποψήφιος του Φιλελεύθερου Κόμματος, θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή μετά τη συμμαχία που σύναψε την περασμένη εβδομάδα με το εθνικιστικό κόμμα Ουνάσε. Ο υποψήφιος του κόμματος αυτού, πρώην πραξικοπηματίας Λίνο Οβιέδο, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έρχεται ο υποψήφιος του αριστερού Κινήματος Αβάνσα Παΐς, Μάριο Φερέιρο, με ποσοστό 10%.

Ο Λούγο είναι υποψήφιος για μια θέση στη Γερουσία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ