2013-04-22 13:50:13
Φωτογραφία για Αποφασίστηκε ΑΜΚ 15 εκατ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία αποφασίστηκε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Κατά τη διάρκεια της εγκρίθηκε από τους μετόχους η διεξαγωγή νέας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η νέα ΑΜΚ θα έχει διάρκεια τριών μηνών με τους ανθρώπους του Τριφυλλιού να αισιοδοξούν πως θα καλυφθεί, αν όχι όλο, έστω το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου ποσού.

 

Για την ακρίβεια στους δύο πρώτους μήνες θα έχουν δικαίωμα οι παλιοί μέτοχοι (μέχρι 21/7), ενώ για ένα μήνα θα μπορούν να βάλουν χρήματα νέοι ενδιαφερόμενοι. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η κ. Μπαλομένου μετά το τέλος της Γ.Σ. υπάρχει ήδη νέος ενδιαφερόμενος ο οποίος έχει βάλει χρήματα για την Α.Μ.Κ., χωρίς ωστόσο να πει το όνομά του.


 

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό πιστεύουν πως αυτή τη φορά ο κόσμος θα είναι πιο ενεργός μέσα από την "Παναθηναϊκή Συμμαχία" και θα βοηθήσει και εκείνος στη συγκέντρωση των χρημάτων.

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε και η αλλαγή του αριθμού των μελών του Δ.Σ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που πάρθηκε τα μέλη θα μπορούν να είναι από 9 έως 13. Μάλιστα, αναμένεται να γίνει σύντομα νέα Γ.Σ. ώστε να γίνουν 13 τα μέλη προς τιμή της Θύρας 13.

Η Λεωφόρος, το ρόστερ και το μπάτζετ Από εκεί και πέρα έπειτα από το κομμάτι των αποφάσεων ο Γιάννης Αλαφούζος συνομίλησε με τους μετόχους. Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ ενημέρωσε τους μετόχους για την επιστροφή στη Λεωφόρο.

Με βάση τα όσα είπε ήδη έχουν ξεκινήσει τα βελτιωτικά έργα στην ιστορική έδρα του "Τριφυλλιού". Στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου κατά 4.000 κάτι το οποίο είναι εφικτό σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να μείνει ο Παναθηναϊκός για πάντα στη Λεωφόρο.

Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε και στο μπάτζετ της επόμενης περιόδου τονίζοντας πως τη σεζόν που ολοκληρώθηκε το μπάτζετ της ομάδας ήταν 28 εκατομμύρια ευρώ (18 για το ποδοσφαιρικό τμήμα και 10 για λειτουργικά έξοδα). Την επόμενη περίοδο σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε θα πέσει στα 10 εκατομμύρια (5 για το αγωνιστικό κομμάτι και άλλα τόσα για τα λειτουργικά έξοδα).

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι του ρόστερ στόχος του Γιάννη Αλαφούζου είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει αρκετά παιδιά από τις ακαδημίες του Συλλόγου, αλλά και ξένους ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας που θα θέλουν να αναδειχθούν μέσα από τον Παναθηναϊκό

Ο Αναστασίου, ο Σαραβάκος και οι αντιδράσεις για Νταμπίζα

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε και στο θέμα των αλλαγών που θα υπάρξουν στο αγωνιστικό κομμάτι σχετικά με τις θέσεις του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή.

Στα του προπονητή δεν έδωσε κάποιο όνομα ωστόσο με τα στοιχεία που έδωσε φωτογράφησε την περίπτωση του Γιάννη Αναστασίου. Για την θέση του τεχνικού διευθυντή και το όνομα του Νίκου Νταμπίζα υπήρξαν αντιδράσεις από ορισμένους μικρομετόχους με τον πρόεδρο της πράσινης ΠΑΕ να ξεκαθαρίζει πως εάν έρθει στον Παναθηναϊκό δεν θα έχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Τέλος, σε πηγαδάκι που έγινε μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε στην περίπτωση του Δημήτρη Σαραβάκου. Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ τόνισε ότι θα έχει συνάντηση με τον Σαραβάκο για να συζητήσει το ενδεχόμενο για να είναι στον Παναθηναϊκό και να έχει αυξημένες αρμοδιότητες.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ