2013-04-22 13:50:05
Φωτογραφία για Ολυμπία Οδός: Ετοιμάζουν Πασχαλινή φιέστα επανεκκίνησης με Σαμαρά - Χατζηδάκη
Επικοινωνιακή φιέστα για την επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας, ανάμεσά τους και η Ολυμπία Οδός, ακούγεται έντονα πως ετοιμάζει..

η Κυβέρνηση και κυρίως το υπουργείο Ανάπτυξης. Σε αυτή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρωταγωνιστής θα είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να δείξει πως με την επανέναρξη μεγάλων έργων ξεκινά και πάλι η πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο όπου η ανεργία καλπάζει.

Και όλο αυτό το επικοινωνιακό σκηνικό θα στηθεί και στις πλάτες του ηλειακού λαού που μάταια περιμένει όχι να ενταχθεί και πάλι, η Ολυμπία Οδός και το Πάτρα – Πύργος - Τσακώνα, στο σχεδιασμό άμεσης υλοποίησης, αλλά ένα ραντεβού, μια συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Κώστα Χατζηδάκη για να επαναπροωθήσουν το θέμα. Και ενώ έχουν περάσει πάνω από τέσσερις μήνες από την πρώτη σύσκεψη και ήδη δέκα ημέρες από την τελευταία, φως για οποιαδήποτε συνάντηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα.


Αν επαληθευτούν, πληροφορίες και δημοσιεύματα τότε οι Ηλείοι θα δουν να παρουσιάζεται μια κακής ποιότητας και έμπνευσης φασροκωμωδία, με την φιέστα για ένα έργο που θα φέρει το όνομα του τόπου μας – Ολυμπία Οδός – αλλά καμία σχέση δεν θα έχει με αυτή.

Ένα από τα οξύμωρα της ιστορίας είναι πως το έργο και η πορεία προς την Ηλεία, ανακόπτεται ουσιαστικά λόγω οικονομικής κρίσης, όμως ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης είχε ανακοινώσει ότι οι αποζημιώσεις, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εργολάβους, θα έφταναν τα 280.000.000 ευρώ, ακούγεται ότι θα αυξηθούν κατά περίπου 100.000.000 ευρώ. Έτσι η κουτσουρεμένη Ολυμπία Οδός ετοιμάζεται να πάρει 130.000.000 ευρώ, ενώ αρχικά θα λάμβανε 80.000.000 ευρώ, χωρίς να γίνεται καμία σκέψη οι εργασίες να συνεχιστούν και στα εργοτάξια μετά την Πάτρα.
ilialive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ