2013-04-22 23:00:08
Φωτογραφία για Όταν δεν σκοράρει... δαγκώνει, ο Σουάρες της Λίβερπουλ - Δείτε το video
Στον αγώνα μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, ο Λουίς Σουάρες και ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς πρωταγωνίστησαν σε μια φάση που σίγουρα δεν ήταν και η πιο "τιμητική" για το ποδόσφαιρο, όταν ο Ουρουγουανός δάγκωσε το χέρι του αντιπάλου του.

Το χρονόμετρο έδειχνε 74 λεπτά παιχνιδιού και η Τσέλσι βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-1 στο Άνφιλντ, όταν ο Σουάρες μεταμορφώθηκε σε "Χάνιμπαλ" και δάγκωσε σε ανύποπτη φάση τον Ιβάνοβιτς. Όπως ήταν φυσικό, η εικόνα και το βίντεο του "δαγκώματος" έκαναν το γύρο του κόσμου.

Ο Λουίς Σουάρες στο 74' δάγκωσε στο χέρι τον Ιβάνοβιτς και στο 97' "δάγκωσε" την Τσέλσι ισοφαρίζοντα Πολλά ήταν τα αγγλικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων που κάνουν λόγο για τον "καννίβαλο" του Άνφιλντ ή για "ντροπή":

Από την άλλη, οι οπαδοί στο twitter ανέβασαν κάποιες χιουμοριστικές εικόνες σχετικά με το συμβάν, στις οποίες απεικονίζεται ο Σουάρες ως άλλος Χάνιμπαλ βλέποντας τον Ιβάνοβιτς ως "μεζέ" και πολλά άλλα. Δείτε τις απολαυστικές εικόνες:


Αυτή δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο Ουρουγουανός στράικερ, επιδίδεται σε κάποιο δάγκωμα! Το 2010 ενώ αγωνιζόταν στον Άγιαξ, σ' ένα παιχνίδι ενάντια στην Αϊντχόφεν, δάγκωσε στο λαιμό τον αντίπαλό του Ότμαν Μπακάλ, κάτι για το οποίο αργότερα του επιβλήθηκε ποινή επτά αγωνιστικών. Δείτε το βίντεο από τη φάση.

Ωστόσο, η κίνηση του Σουάρες να δαγκώσει τον αντίπαλό του φαίνεται να άρεσε σε κάποιον που από το συμβάν και μετά έγινε φαν του Ουρουγουανού άσου. Ο λόγος για τον μεγάλο αστέρα της πυγμαχίας Μάικ Τάισον ο οποίος μόλις η είδηση έγινε γνωστή, έκανε follow τον παίκτη, ο οποίος... βαδίζει στα χνάρια του. Να θυμίσουμε ότι ο Τάισον σε αγώνα πυγμαχίας είχε δαγκώσει και κόψει κομμάτι από το αυτί του αντιπάλου του Εβάντερ Χόλιφιλντ, το 1997.

Δείτε το δάγκωμα του Σουάρες στον Ιβάνοβιτς:

Πρόστιμο και μαθήματα διαχείρισης θυμού

Ο Λουίς Σουάρες τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο από τη Λίβερπουλ για το δάγκωμα στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και ζήτησε τα χρήματα να δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο. Μαθήματα διαχείρισης θυμού του προσφέρει ο Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Μπρένταν Ρότζερς και Ίαν Έιρ (προπονητής και διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος) κατέκριναν την ενέργεια του Λουίς Σουάρες με δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα με την Τσέλσι, αλλά η Λίβερπουλ δεν έμεινε εκεί.

Μία μέρα μετά οι "κόκκινοι" αποφάσισαν να επιβάλουν και χρηματικό πρόστιμο στον Ουρουγουανό για το δάγκωμα στον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o πρώτος σκόρερ της Premier League, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και μία ακόμη είδηση, την επιθυμία του να πάνε τα συγκεκριμένα χρήματα στις οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο.

Συγκεκριμένα έγραψε: "Για την απαράδεκτη χθεσινή συμπεριφορά μου ο σύλλογος με τιμώρησε σήμερα. Ζήτησα να δοθούν αυτά τα χρήματα στον σύλλογο που υποστηρίζει τις οικογένειες των θυμάτων του Χίλσμπορο για τη στενοχώρια που προκάλεσα στους οπαδούς της Λίβερπουλ και στον Ιβάνοβιτς".

Από εκεί και πέρα, ο Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (PFA) επιβεβαίωσε πως προσφέρει στον Σουάρες μαθήματα διαχείρισης θυμού, καθώς ο 26χρονος έχει δείξει αρκετές φορές στο παρελθόν πως δεν έχει μάθει να κρατάει τα νεύρα του. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου, Γκόρντον Τέιλορ δήλωσε επ' αυτού:

"Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, γι' αυτό είναι τόσο απογοητευτικό και ντροπιαστικό όταν απογοητεύει τον εαυτό του. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στη διαχείριση θυμού. Έχουμε εκπαιδευμένους συμβούλους σε αυτόν τον χώρο και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη Λίβερπουλ και στον παίκτη προκειμένου να βελτιωθεί".

Πηγή: sport24
xespao
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ