2013-04-23 06:45:03
Φωτογραφία για Τα πάντα υπέστησαν κλονισμό
Ο σεισμός που συγκλόνισε το Σάββατο τη νοτιοδυτική Κίνα στοιχίζοντας τη ζωή σε 188 ανθρώπους δεν προκάλεσε μόνο ανθρώπινο πόνο:

τα πάντα, σύμβολο της επαρχίας Σιτσουάν, υπέστησαν ψυχικό κλονισμό και στον πανικό τους σκαρφάλωσαν στα δένδρα. Τουλάχιστον 60 πάντα στην προστατευμένη περιοχή Μπιφενγκσιά υπέστησαν κλονισμό εξαιτίας του σεισμού μεγέθους 6,6 βαθμών στην επαρχία Σιτσουάν, με τουλάχιστον 188 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, 25 να φέρονται ως αγνοούμενοι και περί τους 11.500 να έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα ζώα αυτά, από τα οποία κανένα δεν τραυματίστηκε, υπέστησαν ψυχικό τραυματισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της προστατευόμενης περιοχής το προσωπικό που φροντίζει τα ζώα αυτά. Σε βίντεο που προβλήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται ένα από τα πάντα --το οποίο είναι ζώο βραδύ και ήρεμο-- να τρέχει προς κάθε κατεύθυνση τη στιγμή του σεισμού και μετά να προσπαθεί μάταια να ανεβεί στο υψηλότερο δένδρο που υπάρχει μέσα στον περίβολο όπου ζει σε καθεστώς αιχμαλωσίας.


Πολλά ακόμη πάντα προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε ψηλά σημεία, όταν τρομοκρατήθηκαν από τον σεισμό και τους πάμπολλους μετασεισμούς.

Ωστόσο "ξανακατέβηκαν από τα δένδρα. Είναι και πάλι στο έδαφος, τρώνε και παίζουν", εξήγησε η Ρεν Γιάο, εκπρόσωπος της περιοχής Μπιφενγκσιά.

Συνολικά δεν ξεπερνούν τα 1.600 τα πάντα που ζουν ελεύθερα στη φύση σε όλο τον κόσμο και σχεδόν περί τα 300 σε καθεστώς αιχμαλωσίας, κυρίως στην επαρχία Σιτσουάν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Report: Israel eyes use of Turkish airbase
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Report: Israel eyes use of Turkish airbase
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ