2013-04-23 14:15:03
Φωτογραφία για ΑΠΕ: αδικημένες οι τεχνολογίες με υψηλή απόδοση
Οι πιο αδικημένες, από άποψη χρηματοδότησης και αδειοδότησης, είναι οι αποδοτικότερες τεχνολογίες ΑΠΕ Όπως μεταδίδει το euro2day.gr, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΛΑΓΗΕ για τις ΑΠΕ, η τεχνολογία τη μεγαλύτερη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανά εγκατεστημένο κιλοβάτ σε διάστημα ενός μήνα, είναι αυτή των μικρών υδροηλεκτρικών με 78,2%, ενώ ακολουθούν το βιοαέριο-βιομάζα με 59,5%, τα αιολικά με 36,47% και τελευταία τα φωτοβολταϊκά με 14%.

Επιπλέον από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι οι μονάδες βιοαερίου και βιομάζας έχουν πολύ σταθερό ρυθμό παραγωγής με συντελεστές φόρτισης μεταξύ 50 και 59%, ενώ ακολουθούν τα μικρά υδροηλεκτρικά με συντελεστές 51-78%, τα αιολικά με 27,4-37,5% και τα φωτοβολταϊκά με 8,7% τον Φεβρουάριος και 14% τον Μάρτιο.

Οι έντονες διακυμάνσεις προκαλούν προβλήματα στην ευστάθεια του δικτύου, γεγονός που σημαίνει ότι κανονικά οι τεχνολογίες με σταθερή απόδοση όπως τα μικρά υδροηλεκτρικά θα έπρεπε να ευνοούνται.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα απολογιστικά στοιχεία Μαρτίου, η πληρωμή των αιολικών έγινε με 9,13 λεπτά η κιλοβατώρα, των μικρών υδροηλεκτρικών με 9 λεπτά, της βιομάζας με 10,4 λεπτά, των φωτοβολταϊκών με 40 λεπτά και των μικρών φωτοβολταϊκών με 54,9 λεπτά.

Άλλη μια αδικία που υφίστανται πάντως οι τεχνολογίες ΑΠΕ με υψηλή απόδοση είναι οι τεράστιες δυσκολίες στην αδειοδότηση και την κατασκευή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ