2012-04-03 01:29:53
Φωτογραφία για ALTER: Ακόμα δεν τον είδανε...REAL TV τον εβαφτίσανε !!
Το κλίμα αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί για την "επαναλειτουργία του Alter στις 9 Απρίλη και μετονομασία του σε: REAL TV", κυρίως από 'φιλικά' μπλογκς των...αισιόδοξων καθώς και οι...αποκλειστικές εικασίες "σπάνε κόκκαλα". Την ώρα που ο υπουργός Εργασίας κ.Κουτρουμάνης, δήλωνε στους εργαζόμενους ότι δεν έχει προλάβει να μελετήσει την πρόταση Κουρή. Απλά ο ιδιοκτήτης τον είχε ενημερώσει τηλεφωνικά(!) ...Τις τελευταίες ημέρες γίνεται ένα 'μακελειό' στο διαδύκτιο από 'Έκτακτες' και 'αποκλειστικές' πληροφορίες (τύφλα να 'χει ο πρόσφατα κομμένος από τον Κουρή Χίος,δηλαδή!). Το ερώτημα είναι που πηγάζει αυτή η υπεραισιοδοξία και η διαρροή "αποκλειστικών πληροφοριών", για την επάνοδο του Alter;...και που τελικά αποσκοπεί; Και ποιοι είναι οι "αποδέκτες" της εν λόγω "αποκλειστικής"είδησης, που θέλουν το Alter πριν καλά καλά ανοίξει να γίνεται Real tv;

 Ένα είναι σίγουρο στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον κ.Κουτρουμάνη, υπήρχε θετικό κλίμα. Δηλαδή τι περιμένατε να πάνε εκεί και να τους κλείσει ο υπουργός στο θάλαμο αερίων για να "στραβώσει το κλίμα και να το φάει ο γάιδαρος", όπως λένε και στην Κουνόπετρα Κεφαλλονιάς;


  Μάλιστα απ' ότι μάθαμε ο υπουργός φέρεται να είπε στους εργαζόμενους: "Με ενημέρωσε ο κ. Κουρής πριν καναδυό εβδομάδες ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ, ότι σας έκανε μια καλή πρόταση, την οποία απορρίψατε"

 -Εσείς την έχετε μελετήσει κ.Υπουργέ;

 -Για να είμαι ειλικρινής...δεν πρόλαβα

Να θυμίσουμε ότι η πρόταση συμπεριλάμβανε κούρεμα των δεδουλευμένων από 50-60%, αποπληρωμή σε δόσεις, όταν και εάν...πάρει πίσω ο "θεσμικός επενδυτής" τα λεφτά που θα βάλει. Εγγύηση ενός έτους ότι οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν στο κανάλι και δεχτούν τα παραπάνω θα παραμείνουν στη δουλειά τους. Ενώ περιλαμβάνεται γενναία μείωση προσωπικού, αφού το δυναμικό του σταθμού θα...κουρευτεί με τη σειρά του κατά το ήμισυ!

Σε προηγούμενη συνέλευση των εργαζομένων είχε ακουστεί η καλοπροαίρετη σκέψη από μερίδα εργαζομένων, για μείωση στα δεδουλευμένα τους κατά 10 - 15%. Το πρόβλημα που ενδεχομένως δημιουργούνταν ήταν...το πως θα αντιλαμβανόταν ο ιδιοκτήτης τη μείωση στα χρωστούμενα (μικτά ή καθαρά).

 Όπως επίσης τι θα γινόταν σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης έβλεπε τους εργαζόμενους να ρίχνουν τις  νόμιμες απαιτήσεις τους;...Πιστεύει κανείς ότι ο κυρ Γιώργος δε θα κατέφευγε στα περίφημα παζάρια του (για τα οποία εξάλλου φημίζεται) για να ζητήσει...λίγο ψαλίδι ακόμα!

Αυτό που ξέρουνε είναι ότι τον επιχειρηματία δεν τον κόφτει τόσο το να προλάβει τις εκλογές μόνο και μόνο για να στηρίξει Βενιζέλο, όπως γράφουν τα "φιλικά ιστολόγια" στις αποκλειστικές τους πληροφορίες (εάν είναι να πάρουν τα λεφτά τους οι απλήρωτοι ας στηρίξει ακόμα και τον Δημοσθένη Βεργή!).

Αλλά επειδή "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες": το νέο 99 προστατεύει τους εργαζόμενους έναντι του εργοδότη, ο οποίος εάν δεν καταβάλλει στους εργαζόμενους τα οφειλόμενα...καλείται να αντιμετωπίσει το...δημόσιο και να καταβάλλει ποσό υπερπολλαπλάσιο από τα 10 - 12 εκ. ευρώ, στην περίπτωση Κουρή.

(Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τσεκάρουν τις νέες διατάξεις του άρθρου 99: πολύ αναλυτικά και κατανοητά εδώ, ή εδώ, η εδώ η απλά κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδύκτιο)

 Το πρόβλημα που ενδεχομένως δημιουργηθεί στους εργαζόμενους του πολύπαθου σταθμού του Μπουρναζίου, αν δεχτούν το κούρεμα θα είναι ότι θα πρέπει να επιστρέψουν τα επιδόματα επίσχεσης και τα λοιπά βοηθήματα που έχουν 'δανειστεί' από τις ενώσεις τους. Για παράδειγμα: Σε έναν εργαζόμενο του Alter της τάξης των 1000 ευρώ μηνιαίως που η εργοδοσία του προτείνει να πάρει το 50% των δεδουλευμένων του για παράδειγμα, αυτό σημαίνει: 10.000 ευρώ - 50%  = 5.000.

 Θα πρέπει δηλαδή να επιστρέψει άμεσα ποσό μεταξύ 2000-3000 στα ταμεία ανεργίας και στα σωματεία που τους έδωσαν μια έκτακτη ενίσχυση...Αντίθετα βέβαια, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς σε περιπτώσεις υψηλόμισθων εργαζομένων που αμείβονται με μισθούς της "χρυσής - για αυτούς- εποχής Γιαννίκου", μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί...βάλσαμο. Ακόμα και εάν πολλοί από αυτούς βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να δουν τα ονόματα τους να δημοσιεύονται από το Kontra με τίτλο: "Οι χρυσές αμοιβές του Alter", στην εκπομπή του Στ. Χίου, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε -εν αγνοία του θέλουμε να πιστεύουμε- το θέλημα του Γιώργου Κουρή...απολύθηκε μετά την έλευση του "άσπονδου εχθρού του" Γιάννη Παπαγιάννη". Γιατί όπως σας είχαμε γράψει τότε: "Σκοτώνουν τα άλογα, όταν γεράσουν"!

Μήπως τελικά όλα αυτές οι "αποκλειστικές πληροφορίες για την επαναλειτουργία και μετονομασία του Άλτερ" που δημοσιεύονται από μεγάλα ιστολόγια που σε πολλές περιπτώσεις συνδέονται...με δεσμούς φιλίας με συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους (και δυστυχώς αναπαράγονται από μικρότερα μπλογκς, που εν αγνοία τους αναδημοσιεύουν πληροφορίες από...έγκυρα ιστολόγια). Έχουν ως στόχο τη συγκατάθεση των εργαζομένων για την υπαγωγή της εταιρίας "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" (ALTER), στο νέο και πιο...σκληρό για αυτούς νέο άρθρο 99.

 Μια τελευταία παράμετρος - παγίδα είναι: εάν η εξόφληση των δεδουλευμένων καταβληθεί...σε δόσεις. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί στους εργαζόμενους, ότι θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή των υπόλοιπων χρωστούμενων; Αφού μετά την θετική εισήγηση των εργαζομένων για την υπαγωγή της εταιρίας στο 99...ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο!

  Στο παρελθόν τόσο ο Κώστας Γιαννίκος (αλήθεια έφυγε πραγματικά από τα διοικητικά του Alter;), όσο και ο Γιώργος Κουρής, που εμφανίστηκε το περασμένο καλοκαίρι ως σωτήρας και αρχικά πλήρωσε κάποια έναντι,  ενώ στη συνέχεια δεν τίμησε και αυτός με τη σειρά του τις δεσμεύσεις του!

Αυτές είναι οι παγίδες που θα πρέπει να αποφύγουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ίσως πέσουν θύματα αυτής της "υπεραισιοδοξίας" και του "καλού κλίματος" που διαχέεται στο διαδύκτιο. Ευχόμαστε να διαψευστούμε και οι "αποκλειστικές πληροφορίες" να μην αποδειχτούν...φρούδες ελπίδες

πηγή: pressarismenos planet-greece
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ