2013-04-28 14:45:10
Φωτογραφία για Η καυτή ξιφομάχος που έγινε υπουργός
Από την ξιφασκία και το μόντελινγκ, υπουργός στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαντούρο. Η Αλεχάνδρα Μπενίτες, αθλήτρια ολυμπιακού επιπέδου, μοντέλο και οδοντίατρος, ξεκινά τώρα και τέταρτη καριέρα, εκείνη της πολιτικού. Η «Ωραία του Αθλητισμού», όπως την αποκαλούν τα λατινοαμερικάνικα μέσα, και όχι άδικα, τοποθετήθηκε στο υπουργείο Αθλητισμού της Βενεζουέλας. Μόνο που, προς το παρόν, οι τοπικές εφημερίδες εστιάζουν περισσότερο στις σέξι φωτογραφίες της. Η «σταρ» της νέας κυβέρνησης της Βενεζουέλας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση στην πολύπλευρη ζωή της, μετά την ανακοίνωση του νέου προέδρου της Βενεζουέλα, Νίκολας Μαντούρο, τη Δευτέρα το βράδυ ότι η Αλεχάνδρα Μπενίτες θα διαδεχτεί τον Εκτορ Ροντρίγκες στο υπουργείο Αθλητισμού. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Μπενίτες, φανερά ενθουσιασμένη, υποσχέθηκε ότι θα πάει σε όλες τις γειτονιές και θα προσπαθήσει να ενώσει όλες τις δυνάμεις που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό. Επίσης, περιμένει βοήθεια και από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος στη διάρκεια επίσκεψής του στο Καράκας για να στηρίξει την προεκλογική καμπάνια του Νίκολας Μαντούρο την είχε διαβεβαιώσει ότι θα επιστρέψει για να της δώσει ένα χέρι βοήθειας.

Σχολιάζοντας τη νέα της θέση, η Μπενίτες έγραψε στον λογαριασμό της (έχει 60.000 οπαδούς) στο Twitter: «Αποτελεσματικότητα ή τίποτα. Σήμερα αναλαμβάνω μια νέα πρόκληση, με την ίδια αφοσίωση της αθλήτριας η οποία υπερασπίζεται τα χρώματα της χώρας της». Η Ολυμπιακή ξιφομάχος της Βενεζουέλας δεν μπήκε αλεξιπτωτίστρια στην κυβέρνηση Μαντούρο. Εχει ασχοληθεί αρκετά με την πολιτική, αρχικά ως υποστηρίκτρια του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες σε εκλογική καμπάνια του και το 2010 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των υποψήφιων βουλευτών και κατέληξε στη Γενική Συνέλευση ως αναπληρώτρια στο Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV).

Οδοντίατρος με σέξι πόζες

Είναι η δεύτερη γυναίκα που παίρνει τα ηνία του υπουργείου Αθλητισμού μετά τη Βικτόρια Μάτα, το διάστημα 2007 και 2010 και όλοι περιμένουν με την ισχυρή θέλησή της, συν τη γοητεία της να πετύχει να κατακτήσει τον χώρο της πολιτικής, όπως και έγινε με τον χώρο του αθλητισμού. Ομως πρέπει να αναφερθεί ότι μέσα στις πολλαπλές αθλητικές υποχρεώσεις της η όμορφη Μπενίτες κατάφερε να τελειώσει την Οδοντιατρική στο Κεντρικό Πανεπιστήμιο της Βενεζουέλας και να πάρει πτυχίο οδοντιάτρου.

Κι ενώ η Μπενίτες ξεκινάει «κολύμπι» στα βαθιά νερά της πολιτικής, στη χώρα της, αλλά και σ' όλη τη Λατινική Αμερική είναι ήδη ικανοποιημένοι -τουλάχιστον οι άνδρες- με την επιλογή του Μαντούρο, αφού έχουν την ευκαιρία να δουν δημοσιευμένες ξανά τολμηρές φωτογραφίες της που είχαν εξάψει τη φαντασία τους. Ηδη της απονεμήθηκε ένας ακόμη επίζηλος τίτλος, ο οποίος προστέθηκε σ' εκείνον της «Ωραίας του Αθλητισμού». Τα ΜΜΕ στη Βενεζουέλα τώρα που έγινε και υπουργός την αποκάλεσαν «υπουργό-μοντέλο», καθώς η όμορφη Αλεχάνδρα Μπενίτες έχει περπατήσει και σε αρκετές πασαρέλες μόδας, ενώ έχει πάρει μέρος και σε πολλές διαφημιστικές καμπάνιες. Πολλά έντυπα μάλιστα ξέθαψαν και παλαιότερη φωτογράφησή της, όπως η εφημερίδα «Ultima Noticias» που δημοσίευσε φωτό στην οποία στέκεται ολόγυμνη, κρατώντας μόνο το ξίφος της και τη μάσκα της έχοντας λεζάντα μία δήλωσή της: «Τα ρούχα μπορούν να κρύψουν πολλά πράγματα. Αντιθέτως, όταν είσαι γυμνός είσαι ο εαυτός σου».

Καριέρα γεμάτη χρυσά μετάλλια Η Αλεχάνδρα Μπενίτες αναλαμβάνει το υπουργείο Αθλητισμού έχοντας πίσω της μεγάλη και λαμπρή καριέρα στον χώρο. Στο αθλητικό βιογραφικό της συγκαταλέγονται πολυάριθμες νίκες στην ξιφασκία. Πήρε μέρος σε τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, της Αθήνας το 2004, του Πεκίνου το 2008 και του Λονδίνο το 2012. Καλύτερη απόδοσή της σε Ολυμπιακούς ήταν στο Λονδίνο, όπου κατετάγη 15η. Μεταξύ των τίτλων που έχει κατακτήσει είναι: παγκόσμια πρωταθλήτρια Νεανίδων το 1999 στη Ντιζόν στη Γαλλία, χάλκινο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Sout Bend στις ΗΠΑ το 2000 και το χρυσό το 2005 στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αβάνα στην Κούβα. Το 2008 κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Koblenz και το 2011 κέρδισε αργυρό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες που έγιναν στην Γκουανταλαχάρα στο Μεξικό.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ