2013-04-29 19:46:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Πανικός στους εργαζόμενους στον Καρναβαλικό Οργανισμό - Απειλείται να τιναχθεί στον αέρα μια διοργάνωση που κάνει τζίρο 20 εκ. ευρώ
Πανικός επικρατεί στους εργαζόμενους του Καρναβαλικού Οργανισμού στην Πάτρα αλλά και στους εργαζόμενους της ΑΔΕΠ μετά τη δημοσιοποίηση του καταλόγου με τα 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που θα βρεθούν στο στόχαστρο καταργήσεων ή συγχωνεύσεων και θα αποτελέσουν την πρώτη «δεξαμενή» για τις 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 4.000 εντός του έτους και οι 2000 εξ αυτών, άμεσα.

Το δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", το οποίο περιλαμβάνει στον κατάλογο των οργανισμών προς λουκέτο τον Καρναβαλικό Οργανισμό, άναψε φωτιές όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και σε όλη την πόλη καθώς σε περίπτωση που καταργηθεί ο Καρναβαλικός Οργανισμός, δεν υπάρχει φορέας ο οποίος να διοργανώσει Καρναβάλι, πράγμα που σημαίνει ότι η μεγαλύτερη διοργάνωση της πόλης τινάζεται στον αέρα.

Στον Καρναβαλικό Οργανισμό εργάζονται 19 υπάλληλοι, αορίστου χρόνου οι οποίοι βλέπουν το μέλλον τους να...γκριζάρει, ενώ όπως λέει o Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, ο Δήμος δεν έχει ούτε τη νομική ούτε την οικονομική ευελιξία να κάνει καρναβάλι, πράγμα που σημαίνει ότι η πόλη απειλείται να χάσει έναν θεσμό που κάνει τζίρο 20 εκ ευρώ!


Και όλα αυτά ενώ ο Καρναβαλικός Οργανισμός, όπως λέει ο Πρόεδρός του Χάρης Καρκούλιας έχει μειώσει τις δαπάνες κατά 120.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι και παρόλα αυτά έχει αυξήσει τα έσοδα κατά 80.000 ευρώ (4 φορές πάνω απ΄ότι πέρυσι), δημιουργώντας παράλληλα νέες δομές και δράσεις.

"Ας ερθουν να κλείσουν και τον Άγιο Ανδρέα" είπε σε μια πρώτη αντίδραση ο Γιάννης Δημαράς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες ραντεβού στα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ενημερώσει για το τι σημαίνει η κατάργηση του καρναβαλιού για την πόλη και να κάνει σαφές ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου για την Πάτρα.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ