2013-04-29 19:59:23
Φωτογραφία για Βαριά «καμπάνα» στον Παναθηναϊκό από την Ευρωλίγκα
Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Ευρωλίγκας στον Παναθηναϊκό για τα όσα συνέβησαν στον τρίτο και τον τέταρτο αγώνα της προημιτελικής σειράς με την Μπαρτσελόνα. 

Οι «πράσινοι» τιμωρήθηκαν με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000 ευρώ!

Ο αθλητικός δικαστής της διοργάνωσης κάνει λόγο για κατ’ επανάληψη παραβάσεις των κανονισμών της διοργάνωσης και στην απόφαση αναφέρει πως επιβάλλεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών στα τρία προσεχή ματς και πρόστιμο 40.000 ευρώ για τη χρήση σειρήνων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών. Ο δικαστής επισήμανε τις κατ’ επανάληψη παραβάσεις στους εντός έδρας αγώνες του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία και τους κινδύνους τους για τη σωματική ακεραιότητα φιλάθλων, παικτών και διαιτητών.

Στο σκεπτικό αναφέρεται πως «… όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες πρέπει να προϋποθέτουν πως όταν έρχονται στην Αθήνα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν αντιαθλητική συμπεριφορά από κάποιους οπαδούς και παρενοχλήσεις κάθε φύσης». Παράλληλα προσθέτει πως αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα επιβληθούν στην ομάδα ακόμη μεγαλύτερες ποινές.


Πέρα από την απόφαση του δικαστή, η Ευρωλίγκα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό με πρόστιμο 60.000 ευρώ και μία επιπλέον ποινή κεκλεισμένων των θυρών λόγω της παρουσίας υπεράριθμων θεατών στα δύο ματς με την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με 30.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο στο τρίτο ματς της σειράς.

Ο Παναθηναϊκός, η επίσημη αντίδραση του οποίου αναμένεται, έχει δικαίωμα εντός δέκα ημερών να κάνει έφεση, ενώ μετά την παράβαση στο πέμπτο ματς επιβλήθηκε το ίδιο πρόστιμο μαζί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: Sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
SDM SBSettings:  Cydia tweak new
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
SDM SBSettings: Cydia tweak new
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ