2013-05-01 01:46:40
Φωτογραφία για «Αφέλεια ότι οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν ενεργειακά αυτάρκεις»
Η άποψη πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καταστούν ενεργειακά αυτάρκεις χάρις στην αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής τους είναι... «αφελής» και η χώρα θα εξακολουθήσει να έχει ανάγκη τις εισαγωγές από τη Μέση Ανατολή, υποστήριξε σήμερα ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Άλι αλ Νουάιμι.

Η προοπτική της εκμετάλλευσης πετρελαίου από σχιστόλιθο «μεταμορφώνει ριζικά τον ενεργειακό τομέα στην Αμερική και ατό αποτελεί ένα ελπιδοφόρο νέο», επεσήμανε ο ίδιος από του βήματος ημερίδας του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον.

«Αυτό θα συνδράμει την αμερικανική οικονομία και θα συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μία δυσχερή περίοδο», πρόσθεσε.

Όμως δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό να πιστεύει κανείς πως η ραγδαία ανάπτυξη του πετρελαϊκού τομέα στη χώρα θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να σταματήσουν τις εισαγωγές αργού πετρελαίου, ενός στόχου που πολλοί Αμερικανοί αξιωματούχοι κρίνουν αναγκαίο προκειμένου να εξασφαλισθεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας, εκτίμησε ο Νουάιμι.

Για του λόγου το αληθές, ο ίδιος τόνισε πως παρά την πρόσφατη αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ, οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή έφθασαν κατά το β' εξάμηνο του 2012 στο υψηλότερο επίπεδό τους από τη δεκαετία του '90. «Πιστεύω πως αυτή η άποψη, να μην υπάρχει εξάρτηση από άλλες πηγές ανταποκρίνεται σε μία αφελή ιδέα των πραγμάτων και κατά το μάλλον, ή ήττον είναι υπεραπλουστευμένη», υπογράμμισε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ