2013-05-16 13:26:04
Φωτογραφία για Αχαΐα: Την Κυριακή το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από το τραγικο θάνατο στη Μαρφίν της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου
Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον τραγικό θάνατο στην τράπεζα Μαρφίν της Αιγιώτισσας Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, τελούν αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου ο σύζυγος, οι γονείς και η οικογένειά της.

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από τον άδικο και τραγικό χαμό της Αγγελικής αλλά και του μωρού που κυοφορούσε (ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί), μετά από την επίθεση που δέχθηε η τράπεζα Marfin, στην οδό Σταδίου, στην Αθήνα, στην οποία και εργαζόταν η άτυχη γυναίκα.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί ώρα 9.30 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λόγγου Αιγιάλειας.

Τρία χρόνια μετά… και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης για τον εμπρησμό της τράπεζας τον Μάιο του 2010.

Η δίκη συνεχίζεται με συγκλονιστικές καταθέσεις ανθρώπων που είδαν για τελευταία φορά ζωντανούς τους τρεις νεκρούς της Marfin, την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, την Παρασκευή Ζούλια και τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη.


Χαρακτηριστικές είναι οι φράσεις των συναδέλφων των τριών αδικοχαμένων, από τις καταθέσεις τους στο δικαστήριο.

«Βλέπαμε από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου να σπάνε απέναντί μας το βιβλιοπωλείο Ιανός και καταλαβάμε οτι οι επόμενοι θα ήμασταν εμείς γιατί αυτό συνέβαινε κάθε φορά στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά υπάλληλος.

«Δεν υπήρχε τρόπος να αναπνεύσουμε γιατί ο χώρος ήταν κλειστός με πλέξι-γκλας» ανέφερε σε άλλο σημείο της κατάθεσης.

Άλλη υπάλληλος αναφέρει: «Βλέπω ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ύπνο το κτίριο να καίγεται και εγκλωβισμένα συγγενικά μου πρόσωπα. Εκείνη την ημέρα από το πρωί είχαν γράψει με σπρέι έξω από την τράπεζα ‘κάψτε τους τοκοκλύφους’».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ