2013-05-19 15:57:03
Φωτογραφία για Αόρατη παρακολούθηση οδηγών στον αυτοκινητόδρομο
Αν κάποιος οδηγός υπερβαίνει το όριο ταχύτητας μεταξύ δύο σημείων του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού-Λευκωσίας, το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα το γνωρίζει, έστω και αν ο οδηγός κινείται μόνος του στο δρόμο.

Ωστόσο, το σύστημα το οποίο σχεδιάζεται να εγκατασταθεί δεν θα χρησιμοποιείται για να καταγγέλλονται όσοι συμπεριφέρονται ωσάν να βρίσκονται σε πίστα ταχύτητας.

Μελλοντικά, το πρόγραμμα ίσως επεκταθεί και σε άλλους υπεραστικούς δρόμους, κυρίως για να λαμβάνονται πληροφορίες οι οποίες με τη σειρά τους θα χρησιμοποιούνται για να ενημερώνονται οι οδηγοί σχετικά με την τροχαία κίνηση σε διάφορα σημεία. Παράλληλα, στόχος είναι να εγκατασταθούν ανάλογα συστήματα και στις πόλεις τα οποία θα χρησιμοποιούνται και για ενημέρωση των οδηγών ως προς τη χωρητικότητα των χώρων στάθμευσης, ώστε να αποφασίζουν πού υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρουν διαθέσιμους χώρους στάθμευσης.

Όσον αφορά στα συστήματα (ανιχνευτές καταγραφής χρόνων διαδρομής μέσω ασύρματης τεχνολογίας που θα εγκατασταθούν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου), θα χρησιμοποιούνται και για να καταγράφουν το χρόνο που θα χρειαστεί ένα αυτοκίνητο να διανύσει συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ δύο σταθερών σημείων. Από το χρόνο που θα απαιτηθεί για να διανυθεί η απόσταση θα μπορεί να υπολογιστεί και η μέση ταχύτητα του οχήματος.

Τα συστήματα που θα εγκατασταθούν περιλαμβάνουν και κάμερες παρακολούθησης. Οι συσκευές θα αρχίσουν να εγκαθίστανται τον Ιούλιο και τα δοκιμαστικά προαγραμματίζονται για το Φθινόπωρο.

Εκτός από τους οδηγούς, θα ενημερώνονται και αρμόδιες υπηρεσίες όπως η Αστυνομία για τυχόν πυκνή κυκλοφορία, ατυχήματα και προγραμματισμένες εργασίες στους δρόμους.

Η ενημέρωση τους θα γίνεται μέσω Διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων και ανακοινώσεων στο ραδιόφωνο.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ελπίζει ότι η εφαρμογή του συστήματος θα επιφέρει βελτίωση της αποδοτικότητας του οδικού δικτύου χωρίς την κατασκευή νέων υποδομών, σημαντική μείωση ατυχημάτων και μείωση στους χρόνους διαδρομής των μεταφορικών μέσων.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ