2012-04-04 09:58:03
Φωτογραφία για Έρχεται ο αποκλεισμός της ΑΕΚ!
Η ΑΕΚ γράφει σήμερα μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της, αφού πάρα πολύ δύσκολα θα γλυτώσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό για ένα χρόνο λόγω της οικονομικής της ασυνέπειας.

Μόνο με θαύμα θα αλλάξει κάτι σήμερα στην Ενωση παρά τα όσα ανέφεραν χθες από τα Σπάτα πως προλαβαίνουν μέχρι τις 10:00 να έχουν μαζέψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Αν σήμερα έως τις 10 το πρωί που θα μεταβεί στην Εφορία ο Δημητρέλος δεν έχει τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητά, τότε το αμέσως επόμενο λεπτό θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Ποιες είναι αυτές; Η παραίτηση του αλλά και μια ανακοίνωση αναφέροντας όλες τις ευθύνες για τον αποκλεισμό ενός χρόνου της ΑΕΚ από τα Κύπελλα Ευρώπης.

Η ΑΕΚ ζητά από την Εφορία να της δώσει επί της ουσίας πέντε έγγραφα:

1) άρση της δέσμευσης των λογαριασμών της εταιρείας, που την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε κατά 50%,

2) κατάθεση φορολογικής ενημερότητας,


3) έγγραφη βεβαίωση πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αλλαγής στις ευνοϊκές διατάξεις της υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 44,

4) ανάληψη της ευθύνης για την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων που θα χρησιμοποιηθεί προς την UEFA και

5) νέα ρύθμιση, ώστε η ΠΑΕ να καταβάλλει σε μηνιαία βάση μικρότερο ποσό από το ιλιγγιώδες των 800.000 ευρώ που είναι υποχρεωμένη να δίνει αυτή τη στιγμή.

Δύσκολα και τα πέντε έγγραφα να δοθούν σε μια ημέρα με ευθύνη να έχουν τόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας, αλλά και το Δημόσιο που οδεύει τους κιτρινόμαυρους σε τροχιά πτώχευσης.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά και ο πρόεδρος της ΑΕΚ τα βγάλει πέρα με το Δημόσιο τότε θα πρέπει να βρει χρήματα. Από τη στιγμή που θα έχει εξασφαλιστεί η φορολογική ενημερότητα καλύπτεται η συνθήκη που ζητούσε ο δανειστής για να εκταμιεύσει κι άλλο ποσό. Πάντως και σε αυτή την περίπτωση, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η εκταμίευση και να προλάβει η ΑΕΚ να πληρώσει όλους τους πιστωτές της, ώστε να στείλει τα αποδεικτικά έγγραφα στην UEFA και να προλάβει τις διαδικασίες.

Πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ