2012-04-04 10:04:14
Φωτογραφία για Επίσημα το ανοιχτό BMW i8 Spyder
Με φουτουριστικό στυλ, εξελιγμένη plug-in υβριδική τεχνολογία και στυλ που θυμίζει supercar, το ανοιχτό πρωτότυπο i8 Spyder αποτελεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για το μέλλον της προϊοντικής γκάμας της BMW Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που σας παρουσιάσαμε σε αποκλειστικότητα την πρώτη κατασκοπευτική, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα του ανοιχτού i8, του νέου πρωτότυπου που γνωρίζαμε ότι ετοίμαζε η BMW. Πλέον το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε και επίσημα, αφήνοντας σε όλους μόνο θετικές εντυπώσεις και πλαισιώνοντας ιδανικά το κουπέ i8 που γνωρίσαμε πριν από αρκετούς μήνες.

H αρχή της αναφοράς μας στο i8 Spyder δεν μπορεί παρά να αφορά στην εμφάνισή του. Το γερμανικό concept δείχνει σαφώς πολύ φουτουριστικό και σπορ, εντυπωσιάζοντας με στοιχεία όπως τα laser φωτιστικά σώματα, το εν μέρει διάφωνο καπό και τις προς τα επάνω ανοιγόμενες πόρτες.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό του, με εκτεταμμένη χρήση ανθρακονήματος και όργανα με τριασδιάστατη απεικόνιση των πληροφοριών. Στο τεχνολογικό κομμάτι, το i8 Spyder διαθέτει υβριδικό σύστημα που φορτίζει και σε μπρίζα (plug-in).


Aυτό συνδυάζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 131 ίππων και ένα 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 223 ίππων. Ο ηλεκτροκινητήρας μεταδίδει κίνηση στους εμπρός τροχούς ενώ το θερμικό μοτέρ στους πίσω. Η συνδυαστική ισχύς της εν λόγω διάταξης φτάνει τους 354 ίππους και τα 550 Nm ροπής, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,0 δευτερόλεπτα.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που διαθέτει του επιτρέπουν να διανύσει ακόμα και 30 χλμ. αποκλειστικά ηλεκτρικά. Η μέση κατανάλωση βενζίνης για το θερμικό μοτέρ είναι μόλις 3,0 λτ./100 χλμ. planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ