2013-05-21 22:33:14
Φωτογραφία για Oδηγία προς βαθμολογητές για το αμφιλεγόμενο θέμα των μαθηματικών
Έμμεση παραδοχή από το υπουργείο Παιδείας ότι υπήρξε λάθος στο θέμα των μαθηματικών στα εσπερινά λύκεια. Έτσι θα δοθεί ειδική οδηγία στους βαθμολογητές του υπουργείου Παιδείας σχετικά με Θέμα Δ3 του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των πανελλαδικών εξετάσεων της Δ' τάξης εσπερινού γενικού λυκείου και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β'), που διεξήχθησαν χθες, Δευτέρα 20 Μαΐου 2013. «Το θέμα αυτό είναι λάθος» είχε αναφέρει πρωτύτερα σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ) εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων ανακοινώνει ότι στο θέμα Δ3 του μαθήματος "Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας" των Εσπερινών Λυκείων, στο οποίο εξετάστηκαν περίπου πεντακόσιοι υποψήφιοι, δόθηκε μία ασύμβατη υπόθεση, η οποία, ωστόσο, ουδόλως επηρεάζει την επίλυση του θέματος.


»Η ΚΕΕ με οδηγία της προς τα Βαθμολογικά Κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση όλων των υποψηφίων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για το λάθος στα θέματα των Μαθηματικών που δόθηκαν στα εσπερινά λύκεια (τα οποία όπως είναι γνωστό διαγωνίζονται σε διαφορετικά θέματα από τα ημερήσια λύκεια) είχε κάνει λόγο νωρίτερα το πρωί η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και ζητούσε μάλιστα να δοθούν άμεσα οδηγίες για τη βαθμολόγηση του θέματος από τα μέλη της επιτροπής Γενικών Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας.

«Η υπόθεση του ερωτήματος ήταν λάθος και τα δεδομένα που δόθηκαν δεν ισχύουν. Η άποψή μας είναι ότι το λογικότερο θα είναι αυτό το θέμα να ακυρωθεί» είχε πει σχετικά στο «Βήμα» ο αντιπρόεδρος τς Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Γιάννης Τυρλής.

Σχολιάζοντας τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των άλλων μαθημάτων Γενικής Παιδείας που εξετάσθηκαν χθες, Δευτέρα, η Μαθηματική Εταιρεία αναφέρει ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των μαθητών που επέλεξαν τα Μαθηματικά γενικής Παιδείας τα οποία ήταν υπερβολικά απαιτητικά σε σχέση με τους μαθητές που επέλεξαν τα άλλα μαθήματα γενικής παιδείας.

Πηγή: tovima
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ