2013-05-26 13:53:07
Φωτογραφία για Ενέδρα μαοϊστών ανταρτών στην Ινδία με θύματα μέλη του κόμματος του Κογκρέσου
Μαοϊστές αντάρτες σκότωσαν το Σάββατο σε ένα απομακρυσμένο κρατίδιο της κεντρικής Ινδίας 17 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 12 τοπικά στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου, τα οποία έπεσαν σε ενέδρα, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε 17 θανάτους. Ανάμεσά τους είναι και πέντε αστυνομικοί. Όλοι οι υπόλοιποι είναι στελέχη του Κόμματος του Κογκρέσου" στο κρατίδιο αυτό, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρατζίντερ Κουμάρ Βιτζ, υπεύθυνος επιχειρήσεων κατά των ανταρτών στο κρατίδιο Τσατισγκάρ. Ο πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου στο κρατίδιο αυτό, Ναντ Κουμάρ Πατέλ, και ο γιος του απήχθησαν από τους αντάρτες και η τύχη τους αγνοείται μετά την επίθεση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο πρώην επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Βίντια Τσαράν Σούκλα, που τραυματίστηκε σοβαρά, είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η ενέδρα στήθηκε σε δασώδη περιοχή του διαμερίσματος Τζαγκνταλπούρ, σε απόσταση 284 χιλιομέτρων από τη Ραϊπούρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου.


Οι αντάρτες ανατίναξαν μια βόμβα προτού πυροβολήσουν με πολυβόλα τα οχήματα που μετέφεραν σε αυτοκινητοπομπή τα τοπικά στελέχη του Κόμματος του Κογκρέσου, τα οποία επέστρεφαν από μία πολιτική συγκέντρωση στην περιοχή.

Οι μαοϊστές αντάρτες δραστηριοποιούνται στις αγροτικές περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Ινδίας.

Η πρόεδρος του Κόμματος του Κογκρέσου, Σόνια Γκάντι, καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε "συντετριμμένη" για το ότι κάποιοι επιτίθενται εναντίον "ανθρώπων που είναι δεσμευμένοι στην πολιτική δράση".
left.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η σωτηρία του ΕΣΥ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η σωτηρία του ΕΣΥ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ