2013-05-29 11:40:05
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Από μηδενική βάση θα χορηγούνται οι άδειες στα ΜΜΕ
Σειρά προτάσεων για τη δημιουργία ενός νέου τοπίου στο χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ) παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε κομματική εκδήλωση για τα ΜΜΕ, τόνισε ότι φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλει «ένα τέλος σε αυτό το σάπιο σύστημα, να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή».

Ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση, ανακοίνωσε, θα είναι η αδειοδότηση για την απόκτηση άδειας λειτουργίας των ΜΜΕ από μηδενική βάση.

Αναλύοντας την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως διαμορφώθηκε από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική στηρίχθηκαν σε ΜΜΕ.

Το μιντιακό σύστημα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πλειοψηφία των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας και πλέον η απαξιωμένη και χειραγωγημένη ΕΡΤ, που κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη ΥΕΝΕΔ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηριστικό είναι ότι από όλες τις μνημονιακές ρυθμίσεις, όλως τυχαίως, η μόνη που δεν υλοποιήθηκε ποτέ είναι αυτή που αφορά την αδειοδότηση των καναλιών, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2011 αφορούσε περίπου 500 εκατ. ευρώ έσοδα για το δημόσιο ταμείο.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ