2013-05-29 16:14:03
Φωτογραφία για Ρουμάνικη η μεγαλύτερη σημαία στον κόσμο
Η μεγαλύτερη σημαία δεν ανεμίζει ακριβώς, αλλά βρίσκεται απλωμένη στα εδάφη μιας κοντινής μας χώρας. Η Ρουμανία, κατέκτησε το ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη σε έκταση σημαία, η οποία καταλαμβάνει μια περιοχή, αντίστοιχη με τρία γήπεδα ποδοσφαίρου!

Οι διαστάσεις της σημαίας κατά τη μέτρησή της διαπιστώθηκε πως ήταν 349 επί 227 μέτρα. Για να ανοίξει η σημαία, χρειάστηκε αρκετή ώρα και πολύς κόπος από 200 περίπου άτομα! Η σημαία της Ρουμανίας βρίσκεται σε μια πόλη με το όνομα Clinceni, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Βουκουρέστι. Η σημαία επιφάνειας 79.290 τετραγωνικών μέτρων, ξεπέρασε το ρεκόρ που είχε στα χέρια του το κράτος του Λίβανου για τη μεγαλύτερη σημαία.

Η κατασκευή της σημαίας διήρκεσε αρκετές εβδομάδες και χρειάστηκε 70 χιλιόμετρα κλωστής, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημιουργίας της, Άντριαν Ντράγκομιρ. Το βάρος της φτάνει τους 5 τόνους και οι εργάτες που επιμελήθηκαν την κατασκευή της, δυσκολεύτηκαν να την κρατήσουν στο έδαφος λόγω των δυνατών ανέμων. Τελικά χρησιμοποίησαν σάκους με άμμο για να τη συγκρατήσουν.

Η σημαία χρώματος κόκκινου κίτρινου και μπλε, ανοίχτηκε για τη μέτρησή της, παρουσία πολιτικών στελεχών της χώρας. Η τελετή είχε και την ανάλογη αίγλη, αφού μια στρατιωτική μπάντα χάλκινων πνευστών έπαιξε όταν ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Πόντα και άλλοι υπουργοί έφτασαν στο χωριό για να δουν τη σημαία.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ