2013-05-30 12:39:05
Φωτογραφία για Το Μαρούσι ταξιδεύει τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη
Το Μαρούσι ταξιδεύει τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη, αναδεικνύοντας τη χώρα μας και την πόλη του Αμαρουσίου σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό Συμμετοχή της Ορχήστρας Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Μπελφόρ της Γαλλίας.

Στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής “FIMU” στο γραφικό Μπελφόρ της Βόρειας Γαλλίας, που αποτελεί μία μουσική πανδαισία διαφορετικότητας και πλουραλισμού, συμμετείχε η ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, χαρίζοντας αξέχαστες μουσικές βραδιές στους χιλιάδες επισκέπτες με τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, Β. Τσιτσάνη, Γ.Ζαμπέτα και άλλων μεγάλων Ελλήνων μουσικοσυνθετών.

Η εξαιρετική παρουσία της Ορχήστρας Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου, στο μουσικό ταξίδι με τραγούδια από «Τα Παιδιά του Πειραιά» μέχρι το «Ζορμπά» απέσπασε το θερμό χειροκρότημα και τις θετικότατες εντυπώσεις των παριστάμενων και στις τρεις με διαφορετικό ρεπερτόριο συναυλίες που έδωσε, γεγονός για το οποίο τιμήθηκε ιδιαίτερα και από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.


Παράλληλα, στο πλαίσιο της ανθοκομικής έκθεσης του Μπελφόρ υπήρχε σε κεντρικότατη οδό της πόλης αφιέρωμα στο Δήμο Αμαρουσίου με αφίσες και φωτογραφίες από σημαντικά πολιτιστικά στοιχεία της πόλης.

Ανάλογη ανάδειξη της πόλης του Αμαρουσίου μέσα από την πολιτιστική και ιστορική της διάσταση πραγματοποίησε ο Δήμος Tilleul, σε χώρο του Δημαρχείου, εκθέτοντας απεικόνιση της «Αμαρυσίας Εστίας» σε κεραμική πλάκα, φιγούρες του Καραγκιόζη κ.α., καθώς οι δύο πόλεις έχουν αναπτύξει σχέσεις φιλίας και αγαστής συνεργασίας τα τελευταία χρόνια, ενώ επίκειται και η υπογραφή πρωτοκόλλου αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου στο Διεθνές Φεστιβάλ συνόδευσε εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη, η Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη κα Ρένα Χαλιώτη.

Κατά την παραμονή της στο Μπελφόρ η κα Χαλιώτη είχε σειρά επαφών με το Νομάρχη Mr Yves Ackermann, τον Αναπληρωτή Αντινομάρχη του Μπελφόρ, Έλληνα Ομογενή από την Κεφαλονιά κο Μίλτο Κωνσταντακάτο, το Δήμαρχο του Tilleul Mr Guy Mouilleseaux και τον Γενικό Γραμματέα Gerard Lahsok, στους οποίους προσέφερε αναμνηστικά δώρα μαζί με το εγκάρδιο μήνυμα του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη.

«Το Μαρούσι –σημείωσε- δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και σας ευχαριστεί θερμά για την επιλογή του να εκπροσωπήσει και πάλι τη χώρα μας στο παγκοσμίου φήμης Μουσικό Φεστιβάλ του FIMU. Η Ορχήστρα Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου συμμετέχει σ’αυτό το σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, που αποτελεί ένα συναπάντημα πολιτισμού από όλες τις γωνιές του πλανήτη, εκπέμποντας το ηχηρό μήνυμα ότι ο Πολιτισμός μπορεί να κτίσει γέφυρες συνεργασίας και συναδέλφωσης μεταξύ των λαών. Μέσα από τη συμμετοχή μας στην αξιόλογη αυτή πολιτιστική διοργάνωση και με τη δική σας υποστήριξη αναδεικνύεται η ιστορία και η πολιτιστική παράδοση της χώρας μας και ειδικότερα της πόλης του Αμαρουσίου, που συνδυάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά με τη σύγχρονη πραγματικότητα αποτελεί δημοφιλή αστικό τουριστικό προορισμό.»

Στη συζήτηση με το Νομάρχη του Μπελφόρ Mr Yves Ackermann η κα Χαλιώτη αναφέρθηκε στην ανταλλαγή Γαλλόφωνων μαθητών μεταξύ των δύο πόλεων, θέμα που είχε συζητηθεί μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου και του Δημάρχου Tilleul σε προηγούμενη επίσκεψη της Γαλλικής Αποστολής στο Μαρούσι. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Αναπληρωτής Αντινομάρχης του Μπελφόρ κος Κωνσταντακάτος,ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η κα Χαλιώτη κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο του Tilleul συζήτησε με το Δήμαρχο Mr Guy Mouilleseaux και τον Γενικό Γραμματέα Gerard Lahsok για τον τρόπο λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των σχολείων της περιοχής. Όσον αφορά στις κοινωνικές υποδομές του Δήμου Αμαρουσίου η κα Χαλιώτη ενημέρωσε τους Γάλλους πολιτικούς για το ευρύ δίκτυο δημοτικών δομών κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης που λειτουργούν στην πόλη, γεγονός που προκάλεσε το θαυμασμό τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμαρχο Tilleul για την προσφορά στην πόλη του Αμαρουσίου του πρότυπου παιδαγωγικού ραντάρ.

Συμφωνήθηκε επίσης την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η ορχήστρα του Ωδείου του Tilleul να συμμετέχει στις εκδηλώσεις Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου με μουσική του 16ου αιώνα, υπό τη διεύθυνση του Olivier Bastien, διευθυντή του Ωδείου.

Η Ορχήστρα των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου εμφανίσθηκε στη σκηνή του Θεάτρου Granit στις 17 και 18 Μαϊου και στη σκηνή Republique στις 20 Μαϊου, περιλαμβάνοντας στο ρεπερτόριο της μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.

Υπό τη γενική επιμέλεια της διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου κας Φωτεινής Κοσκόρου που με τον Βαγγέλη Ζωγράφο επιμελήθηκαν την ενορχήστρωση της μουσικής, η υψίφωνος κλασικού τραγουδιού Χριστίνα Σπηλιακοπούλου τραγούδησε πολλά τραγούδια στα Γαλλικά και στα Ελληνικά, που συγκίνησε τους Γάλλους που σιγοτραγούδησαν μαζί της.

Επίσης μεγάλες επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου ερμήνευσαν ο Σπύρος Σακκάτος και η Χριστίνα Σταυράκη, ενώ «Τα Σμυρναίικα Τραγούδια» και άλλα παραδοσιακά ερμήνευσε η Άννα Μπιλιλή,μαθήτρια του Ωδείου, ενθουσιάζοντας το κοινό που καταχειροκρότησε την Ορχήστρα.

Την Ελληνική μουσική αντιπροσωπεία αποτελούσαν επίσης:

Ο Βαγγέλης Ζωγράφος (Basso), ο Μαρίνος Γαλατσινός (Κλαρινέτο- Φλάουτο), ο Βασίλης Κωστέας (Drums), η Φωτεινή Κοσκόρου –Παλαμίδη (Ακορντεόν), η Ελένη Χοζού (Πιάνο), ο Σταύρος Σακκάτος – Τάσος Σδρόλιας (Μπουζούκια), ο Αθανάσιος Θάνος (Κιθάρα), ο Παντελής Πασχαλίδης (Τρομπέτα).

Τα έξοδα της Ελληνικής Αποστολής στο Μπελφόρ καλύφθηκαν με τις επιχορηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ και του Δήμου Tilleul.
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ