2013-05-31 17:47:04
Φωτογραφία για Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Θα δώσουμε κοινό αγώνα με τον ΕΣΑΚΕ για τον άνθρωπο»
Αντιπροσωπεία του ΕΣΑΚΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γιώργο Χαλβατζάκη, επισκέφτηκε το πρωί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να υπογραφεί το σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου σε ευπαθείς ομάδες. Το επαγγελματικό μπάσκετ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Συνδέσμου είχαν την τιμή να γίνουν δεκτά από τον ίδιο τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, ο οποίος δήλωσε «Η συνεργασία αυτή μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Εύχομαι να αποδώσει καρπούς με γνώμονα την ουσιαστική αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων. Μέσα από αθλητικούς αγώνες είναι πολύ σημαντικό να περάσουμε μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον συνάνθρωπο που υποφέρει. Γνωρίζω πολλά για το μπάσκετ διότι και εγώ όταν ήμουν νέος, είχα συμμετάσχει στο άθλημα αυτό. Ξεκινάμε λοιπόν, μια προσπάθεια από κοινού με σκοπό να διευρύνουμε την συνεργασία αυτή προς όφελος των ευπαθών ομάδων με ευοίωνες προοπτικές».


Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος απευθύνθηκε στους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ: «Σας ευχαριστώ κ. πρόεδρε, εσάς προσωπικά και την συνοδεία σας, αλλά και όσους βοήθησαν τους συνεργάτες σας και τους συνεργάτες μου για το εγχείρημα αυτό».

Ο Κωνσταντίνος Δήμτσας, γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», επισήμανε: «Σήμερα η Εκκλησία και ο Αθλητισμός ενώνουν τις δυνάμεις τους για την στήριξη της νέας γενιάς. Σήμερα η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο ΕΣΑΚΕ στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας για την στήριξη των οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Στόχος μας είναι να κινητοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας για να μην βρίσκεται κανείς σ’ αυτή την δύσκολη κατάσταση μόνος του».

Στο μήνυμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, για τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση, στάθηκε και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, τονίζοντας τη σημασία της συμπαράστασης, μέσω του αθλήματος. «Νιώθουμε μεγάλη τιμή για την έναρξη αυτής της συνεργασίας και ελπίζουμε πως θα ανακουφίσει τους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν ουσιαστικά προβλήματα αυτή τη δύσκολη εποχή. Η συνεργασία του ΕΣΑΚΕ με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον φιλανθρωπικό οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» μας γεμίζει ευθύνες και παράλληλα μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε πως μέσω της ομαδικής και μεθοδικής δουλειάς μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ