2013-06-03 12:23:03
Φωτογραφία για Πιάστηκε από το ΣΔΟΕ γνωστός χειρούργος ΩΡΛ στο Κολωνάκι για φοροδιαφυγή 3,9 εκατ. ευρώ
Για φοροδιαφυγή 3,9 εκατομμυρίων ευρώ σε τέσσερις χρήσεις οικονομικών ετών (από το 2008 - 2011) εγκαλείται από το ΣΔΟΕ πασίγνωστος χειρουργός ΩΡΛ ο οποίος αφού έδωσε εξηγήσεις στους αρμόδιους ελεγκτές τώρα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο από την εφορία αφού το ποσό του καταλογίστηκε ήδη.

Οι ράμπο του ΣΔΟΕ έκαναν φύλλο και φτερό τα περιουσιακά στοιχεία του γιατρού με έδρα το Κολωνάκι, ο οποίος είναι πολύ γνωστός από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ και θεωρείται εκ των κορυφαίων στο είδος τους με μεγάλες επιτυχίες και διεθνώς. Από τον έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε πως δήλωσε εισοδήματα για τη συγκεκριμένη τετραετία γύρω στα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, όμως η διασταύρωση των καταθέσεων του και των κινητών και ακινήτων που διαθέτει έβγαλε απόκλιση γύρω στα 3,9 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν μπορεί να δικαιολογήσει.

Με βάσει αυτά τα στοιχεία συντάχθηκε πόρισμα από το ΣΔΟΕ και εκλήθη για εξηγήσεις. Προ μηνός το συγκεκριμένο πόρισμα υποβλήθηκε για καταλογισμό στην αρμόδια εφορία ενώ αν δεν υπάρξει τακτοποίηση ή διευθέτηση δεν αποκλείεται η υπόθεση να πάρει και το δρόμο της δικαιοσύνης.


Πρόκειται πάντως για μια από τις εκατοντάδες περιπτώσεις γιατρών και δικηγόρων και άλλων ελευθέρων επαγγελματιών που εντόπισε το ΣΔΟΕ να υπάρχει σημαντική απόκλιση δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων ή περιουσιακών στοιχείων για τις οποίες υπήρξε άμεσος καταλογισμός με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις συμβιβασμού να εισρέουν στα ταμεία του κράτους υψηλά ποσά ή να προσδοκώνται πολλά περισσότερα στη συνέχεια.

Πηγή: capital
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ