2013-06-03 22:48:04
Φωτογραφία για N. Νικολόπουλος: H διακηρυγμένη πίστη στο ευρώ δεν αρκεί για να δώσει απαντήσεις και λύσεις
Συνήλθε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του «ΧΡΙ.Κ.Ε.» στο Λουτράκι, προκειμένου να συζητήσει τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, να προγραμματίσει το θερινό σχέδιο πολιτικής δράσης και να συγκροτήσει την ομάδα που θα δουλέψει πάνω στη προγραμματική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική πλατφόρμα του νέου κόμματος, καθώς και για να συγκροτήσει την επιτροπή της προετοιμασίας του προεκλογικού αγώνα των Ευρωεκλογών

.

Τις εργασίες της συνόδου άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση του προς όλους τους παλιούς και τους νέους συμμαχητές, που από την αρχή συμπαρατάχθηκαν στο νέο δύσκολο εγχείρημα. Στη συνέχεια ενημέρωσε την 35μελή Διοικούσα Επιτροπή για όλες τις επαφές, τις συζητήσεις, τις προσχωρήσεις, τις συμφωνίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Τέλος, ζήτησε την έγκριση και την εξουσιοδότηση, προκειμένου το ΧΡΙ.Κ.Ε. να συμμετάσχει σε κάθε προσπάθεια κοινής δράσης εντός και εκτός της Βουλής των αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου.


Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Στην εισήγηση του μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος τόνισε: «Πρέπει να σπεύσουμε και να συναντήσουμε όλους τους εντός και εκτός της Ελλάδος πολίτες και πολιτικούς, που πιστεύουν στην Ευρώπη αλλά ταυτόχρονα ομολογούν ότι η διακηρυγμένη πίστη στο ευρώ δεν αρκεί, δεν φτάνει να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής που έφεραν οι πολιτικές λιτότητας των μνημονίων». Επιπλέον υπογράμμισε πως «εδώ και καιρό η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν τρέφει πια στο ευρώ την παλιά εκτίμηση και δεν νοιώθει καμία σιγουριά».

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ «Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είμαστε απέναντι από τους φονταμενταλιστές που προωθούν, μέσα από τα νέα αόρατα κέντρα της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας, την αποεθνικοποίηση και τον διεθνισμό και που έχουν βρει προς τούτο πρόθυμους, ντόπιους εθελόδουλους και ευρωλιγούριδες τους οποίους και τοποθετούν σε κυβερνητικούς θώκους και άλλους σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού, για να εφαρμόσουν τα σχέδια της διάλυσης των Εθνών».

Ο Γεν. Γραμματέας και επικεφαλής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος ακόμα υπενθύμισε:

«Όσοι πίστεψαν ότι είναι δυνατόν να εξαλείψουν από τον χάρτη την Ελλάδα, δια του οικονομικού πολέμου και της εξαθλίωσης του λαού, της εκκλησίας, των θεσμών της, των ενόπλων δυνάμεων κ.α. αγνοούν τα διδάγματα της Ιστορίας.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν ξεχνάμε πως οι περισσότεροι λαοί όταν εξοντώνονται, αναγεννώνται».

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

«Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη των Εθνών Κρατών και όχι των αγορών. Στην Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών, της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλησης, όπως την οραματίστηκε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες. Στην Ευρώπη που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ασθενέστερων και όλων των εργαζομένων, που θα δείχνει τη συνεχή μέριμνα στα μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα».

ΚΑΤΑΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

«Προσερχόμεθα στο στίβο των Ευρωεκλογών με αυτές τις σταθερές αρχές και αξίες.

Ξεκινάμε να καταθέτουμε «δοκιμασμένες συνταγές» για τις ανάγκες της καταπολέμησης της θανατηφόρας ύφεσης, για τη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας, για την δυναμική κινητροδότηση των νέων επιχειρήσεων κ.τ.λ.»

Ο κ. Νικολόπουλος αναρωτήθηκε:

«Πόσο θα αντέξει η ψεύτικη ευφορία, όταν συγκρούεται μετωπικά με την κοινωνική πραγματικότητα.

Ο φόβος, η αγωνία, διαχέονται στην κοινωνία και μπορεί να προκαλέσουν κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα μεγάλης κλίμακας σε οικονομίες εξαιρετικά αδυνατισμένες και σε κοινωνίες έτοιμες να εκραγούν όπως είναι οι δικές μας.

Οι συνέπειες μπορεί να είναι ανυπολόγιστες».

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

«Είναι άμεση ανάγκη να μπει ένα «τέλος στη λιτότητα» και στη γερμανική πολιτική της δημοσιονομικής ορθοδοξίας, που υποστηρίζει ότι πάνω στα «ερείπια» θα ξαναρχίσει ο κύκλος της ανάπτυξης (που όμως μπορεί να προκαλέσει άμεσα κοινωνικές και πολιτικές εκρήξεις μεγάλης κλίμακας).

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες υποστηρίζουμε ότι χρειάζονται αποτελεσματικά μέτρα για την αύξηση της απασχόλησης, του εισοδήματος και της ζήτησης και του κοινωνικού κράτους».

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ

«Όποιος γνωρίζει έστω και στοιχειωδώς τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού ξέρει καλά ότι είναι σαφώς εναντίον κάθε φορολογικής υπερβολής. Αντιθέτως απαιτεί τη δραστική μείωση των φόρων.

Αυτό ακριβώς υποστηρίζουμε και οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη όμως κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Αυξάνει διαρκώς τους φόρους με ακραίο και συχνά ληστρικό τρόπο τους φόρους».

ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΙ «ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΑ»!

«Η κυβέρνηση επιβάλλει «στους πάντες, στα πάντα και διά πάντα» φόρους, τέλη, έκτακτες εισφορές κ.ο.κ. Σε μία κοινωνία και σε μία αγορά που αγκομαχά και φθίνει με ραγδαίο τρόπο. Σε μία αγορά που πεθαίνει και σε μία οικονομία, που πνέει τα λοίσθια μέσα στην απόγνωση και την απελπισία όλων μας».

Η ΤΟΥΜΠΑ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΘΕΣΗ..

Τέλος ο κ. Νικολόπουλος δεν απέφυγε τον πειρασμό να σχολιάσει τα διαθρυλούμενα περί της μετεξέλιξης της μετονομασίας και της ιδεολογικοπολιτικής μετακίνησης της Ν.Δ. λέγοντας:

«Εάν όντως προβληματίζεται η ηγεσία της Ν.Δ. για το προς τα πού πρέπει να πάει δικαίως το κάνει, αλλά το κάνει λάθος, αφού ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι για όλα φταίει «η τούμπα» του Σαμαρά, με την αποδοχή της λογικής των μνημονίων και η απόρριψη της ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗΣ θέσης περί του κοινωνικού φιλελευθερισμού, αλλά και του μεσαίου χώρου, ως κοινωνικού πεδίου στήριξης και με «σιδηρούν βραχίονα» τη βάση της «λαϊκής δεξιάς».

Η ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική που ξεκίνησε ο Γ. Παπανδρέουκαι συνεχίζει πιστά ο Αντ. Σαμαράς, δεν θυμίζει τίποτα από τη πατριωτική και κοινωνική φυσιογνωμία της παράταξης.

Η δεξιά «καθαρότητα» του Σαμαρά, αντικαταστάθηκε από το «ναι σε όλα» και τα μνημονιακά κτυπήματα κατά της μεσαίας και χαμηλής τάξης.

Η κυβερνητική σύμπλευση με το αμαρτωλό και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ εξαφάνισε μέχρι σημείου απορρόφησης ή και ταύτισης την ιδεολογική και την πολιτική αντιπαράθεση.

Μένει να δούμε, είπε δηκτικά ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, να γίνεται ακόμα και η αποκαθήλωση των εικόνων και στη θέση τους να τοποθετούνται από τα παιδιά της ΑΝΟΙΞΗΣ, τα πορτρέτα του ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ μετά των εξαπτέρυγων του, αλλάζοντας ακόμα και το όνομα, που έδωσε ο ιδρυτής και πατριάρχης της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ