2013-06-04 22:53:04
Φωτογραφία για Ισπανία: Μείωση 1,97% της ανεργίας τον Μάιο
Μείωση της τάξης του 1,97% σημείωσε ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων τον Μάιο στην Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα... την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 98.000 άτομα, αφήνοντας 4,89 εκατομμύρια ανθρώπους δίχως εργασία. Υπενθυμίζεται πως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 η ανεργία στην Ισπανία ανήλθε στο 27.2%, ιστορικό υψηλό για την μετά Φράνκο εποχή.

Ήδη από το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Μαρινάνο Ραχόι είχε προαναγγείλει «αισιόδοξα» στατιστικά, ενώ ο υπουργός Βιομηχανίας της ιβηρικής χώρας, Χοσέ Μανουέλ Σόρια, χαιρέτησε τα αποτελέσματα ως «τα καλύτερα που έχουμε δει από την έναρξη της κρίσης».

Ωστόσο, παρά τις γενναίες δηλώσεις, το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων «γεννήθηκε» από εποχικές θέσεις εργασίας, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, επιφέροντας ένα πλήγμα στον οπτιμισμό της Μαδρίτης.

Ενδεικτικά, ο αριθμός των ανέργων δεν συνυπολογίζει τους μακροχρόνια άνεργους, ενώ μάλιστα εάν ληφθεί υπόψη ο εποχικός παράγοντας και οι προσλήψεις από ξενοδόχους και αγρότες, η μείωση των ανέργων ανήλθε σε... 265 άτομα.
moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ