2013-06-05 11:59:03
Φωτογραφία για Μαγική βραδιά στην εκδήλωση μνήμης για τον Ερν. Τσίλλερ στο Θέατρο Απόλλων [video]
Μία αληθινά μαγική βραδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες Πατρινοί χθες στο Θέατρο Απόλλων, στην εκδήλωση μνήμης για τον Ερνέστο Τσίλλερ που διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία του Πληρώματος 94.

Και οι δύο χθεσινές παραστάσεις -μία στις 19.00 και μία στις 21.30- ήταν -όπως βλέπετε και στο αποκλειστικό φωτορεπορτάζ- κατάμεστες, με το ιστορικό Θέατρο να ζει στην κυριολεξία στιγμές από το ένδοξο παρελθόν του.

Το κοινό έμεινε μαγεμένο από την εκδήλωση και το ίδιο εντυπωσιασμένοι δήλωναν μετά και οι συντελεστές της εκδήλωσης, από την ανταπόκριση των Πατρινών.

Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης, ήταν η καταλληλότερη απόδειξη της ποιότητας του θεάματος.

Τονίζεται πως για την εκδήλωση συνεργάστηκε εθελοντικά ένα πλήθος 50 και πλέον καλλιτεχνών προκειμένου, μέσα από μία ολοκληρωμένη παράσταση (με θέατρο, χορό, μουσική, βίντεο κ.α.), να παρουσιάσουν στοιχεία από τη ζωή και το έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, καθώς και μία αναδρομή στην ιστορία του θεάτρου που εκείνος έχτισε στην Πάτρα το 1872.


Τα κείμενα επιμελήθηκε ο Τζίμης Πολίτης, τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Νικόλ Πετρουλή, χορογραφίες για την εκδήλωση έκανε η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου και τη μουσική επιμέλεια είχαν η Ιωάννα Μιντιλογλίτη (των σόλο τραγουδιών), η Λίνα Γερονίκου (των λυρικών τραγουδιών) και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος (των χορευτικών).

Τον ρόλο του ίδιου του Ερνέστου Τσίλλερ ήρθε από τη Σύρο για να παίξει ο Γιάννης Δεσύπρης, ερασιτέχνης ηθοποιός του θεατρικού ομίλου «Ο Σουρής» και ενεργό μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας για την διάσωση του Θεάτρου «Απόλλων» της Σύρου, μιας προσπάθειας που πέτυχε το σκοπό της ολοκληρωτικής ανακατασκευής του θεάτρου της Ερμούπολης, μετά από αγώνα 25 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί πως επρόκειτο για το ένατο πρόσωπο, με προσφορά στην τοπική μας ιστορία, που το «Πλήρωμα 94» τιμά, μέσα από μία Εκδήλωση Μνήμης. Έχουν προηγηθεί –από το ξεκίνημα της δράσης, το 2009- αντίστοιχες εκδηλώσεις στις οποίες τιμήθηκαν, κατά σειρά, οι: Άλκης Στέας, Θεόφιλος Κάββουρας, Πατρέας - Απόστολος Ανδρέας - Γουσταύος Κλάους, Αλέκος Χαράρης και Λάκης Σάντας.
newsplus.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ