2013-06-12 20:47:26
Φωτογραφία για «Ούτε κίνδυνος υπάρχει, ούτε φόβος στην ΕΠΟ»
Χαμήλωσε τους τόνους της δικαστικής αντιπαράθεσης με τις Ενώσεις που τον αντιπολιτεύονταιΣτην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, το μεσημέρι της Τετάρτης (12/06), ο Γιώργος Σαρρής εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη δικαστική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, ενώ για την σεζόν που ολοκληρώθηκε θεωρεί πως ήταν θετική παρά το γεγονός ότι συνέβησαν αρκετά αρνητικά πράγματα.

Ο Σαρρής απαντώντας στα έξι σημεία της προσφυγής των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, κατέληξε στο ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και ξεκαθάρισε :

«Δε φοβόμαστε και δεν κινδυνεύει η διοίκηση της ΕΠΟ. Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια ήταν το τελικό χτύπημα από τις δύο Ενώσεις μιας διαδικασίας που ξεκίνησε από τον Αύγουστο με τις καταγγελίες του Σάββα και τους "στημένους" πίνακες διαιτησίας γιατί έτσι πίστευαν πως θα ρίξουν τη νόμιμη διοίκηση της ΕΠΟ».

Τόνισε πως δε θέλει να συνεχίσει την κόντρα με τις δυο Ενώσεις και απέφυγε να μιλήσει ανοιχτά για τη διαγραφή τους: «Θα γίνει ότι προβλέπεται και η απόφαση θα παρθεί από την Γενική Συνέλευση».


Για τη σεζόν που τελείωσε και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο κ.Σαρρής δήλωσε:

«Ηταν μια πλούσια σε γεγονότα χρονιά. Υπήρχαν και εξελίξεις κομβικής σημασίας. Τα πρωταθλήματα ήταν ανταγωνιστικά και αυτό το παραδέχονται όλοι. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν υπήρχαν και λάθος επιλογές. Θεωρούμε ότι το πρόσημο ήταν θετικό, παρά τα όσα ισχυρίζονται κάποιοι ότι τα πράγματα δεν είναι καλά και ότι το ποδόσφαιρο φταίει για όλα τα δεινά. Όλοι αυτοί το τελευταίο διάστημα συνεπικουρούνται από κάποιες μικρές ομάδες των ηττημένων των εκλογών που τους βοηθάνε να παράγουν το επιζήμιο έργο για το ποδόσφαιρο. Στους 8 μήνες διοίκησης συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πολεμικές συνθήκες που καταλήγουν σε δικαστήρια, μηνύσεις που αποπροσανατολίζουν, βάζουν φραγμούς σε αυτό που εμείς ονειρευόμαστε, να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί. Η διοίκηση απάντησε και θα απαντήσει σε όλες τις προκλήσεις με γνώμονα την υπεράσπιση του καταστατικού και των κανονισμών. Αυτό έκανε και θα κάνει. Πήραμε πρωτοβουλίες γιατί μόνο έτσι πιστεύουμε ότι θα προχωρήσουμε».

Για την συγχώνευση Γ’ και Δ’ Εθνικής, τόνισε:

«Δεν υπήρξε τροποποίηση. Πριν από 2 χρόνια, επί Πιλάβιου, ο κ. Σαρρής και ο κ. Παπακωνσταντίνου εκπόνησαν σχέδιο για σταδιακή μείωση των ομάδων στη Δ'. Το σχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα. Το 2013 όταν με το νόμο καταργήθηκε η Γ' κατηγορία ως επαγγελματική, ο νόμος ασχολήθηκε να ορίζει που μπορεί να ανοίξει μία ΑΕ ή όχι. Το Φλεβάρη του 2013 εγκρίθηκε σχέδιο για ενοποίηση, που θα εγκριθεί την Κυριακή. Είναι προ τριετίας σχέδιο που άρχισε να υλοποιείται προ διετίας».

Για την παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στο γραφείο του την προηγούμενη Πέμπτη:

«Την ώρα που πέρασε ο κ. Βελλής από την Πειθαρχική, εγώ έπινα καφέ στην Λιθουανία. Η πειθαρχική ήταν στις 3.30 μ.μ., ο κ. Βελλής ήταν στις 3 εγώ ήμουν Λιθουανία. Όσο αληθές ήταν αυτό, άλλο τόσο είναι και τα δημοσίευμα για κακές σχέσεις με τον Σάντος. Θα κινηθώ νομικά».

Επίσης αναφέρθηκε για το μνημόνιο («Είναι μεγάλη επιτυχία που πέτυχε το ποδόσφαιρο. Είναι μία νέα ΣΣΕ και δεν είναι τροποποίηση κανονισμού όπως εσκεμμένα κάποιοι λένε. Ωφέλησε επαγγελματικές ομάδες να επιβιώσουν αλλά και παίκτες αφού ξέρετε τα αποτελέσματα αν κάποιες ομάδες κατέληγαν σε πτώχευση. Η προηγούμενη ΣΣΕ είναι από τον Απρίλη του 2008 - και τότε μεσούσης της περιόδου δηλαδή») και για την κάρτα υγείας («Κατέληξε στον μεγαλύτερο βραχνά με μηδενική εφαρμογή και με ένα προκλητικά απίστευτο κόστος που προκαλεί και την κοινή γνώμη»).

Τέλος, έκανε αναφορά και στο αν κινδυνεύουν ΟΦΗ και Εργοτέλης («Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα δεν φταίνε σε τίποτα ποδοσφαιριστές και ομάδες, θα το δούμε όταν έρθει η ώρα») και τόνισε πως δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την διαιτησία, «Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να πει ότι έμεινε ικανοποιημένος από αυτό που είδε εκείνη τη βραδιά στον τελικό του Κυπέλλου. Είχαμε μία άσχημη διαιτησία και έτυχε να είναι στον τελικό. Θα ληφθούν μέτρα. Πρέπει να βελτιωθεί η ελληνική διαιτησία. Σαφέστατα και πρέπει. Η διαιτησία στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όμως, ήταν καλή;».
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ