2013-06-13 03:56:11
Φωτογραφία για Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο ... τα νοσοκομεία, τα σχολεία...
Πλήθος κόσμου αντιλαμβανόμενος την φασιστική λογική του "αποφασίζουμε και διατάζουμε" οσμίζεται ότι ... υπάρχει συνέχεια και βγαίνει στους δρόμους.

Δεν είναι μόνο οι πάνω από 2.500 εργαζόμενοι (και οι οικογένειές τους) που πέφτουν στην ανεργία. Είναι φυσικά ΚΑΙ αυτοί, μαζί με το 1,5 εκατομμύριο ιδιωτικών υπαλλήλων που ζουν ελπίζοντας κάποτε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους.

Είναι, όμως, πάνω από όλα αυτό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης που σου ψιθυρίζει στο αυτί ότι σήμερα κατεβάζουν τα ρολά στην ΕΡΤ, αύριο θα διαπιστώσουν σπατάλες στο νοσοκομείο και θα το κλείσουν κι αυτό, μεθαύριο θα τους "μπει στο μάτι" το σχολείο της γειτονιάς και θα αποφασίσουν ότι δεν το χρειαζόμαστε... ώσπου να παραδοθούν όλα σε ιδιωτικά χέρια, καταστρατηγόντας ακόμη και κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα.

Ήταν αυτό το ένστικτο, μαζί και ο φόβος, για το "ποιος είναι ο επόμενος" που όπως και το βράδυ της Τρίτης, έτσι και το απόγευμα της Τετάρτης έβγαλε στο δρόμο πλήθος κόσμου
. Η πλατεία Ελευθερίας κατακλύστηκε, όχι μόνο από φορείς και εκπροσώπους, αλλά και από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, πολλοί από τους οποίους ζουν ξανά τη χούντα και αγωνιούν για το πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ο λαός αυτής της ταλαίπωρης χώρας Η εκδήλωση της Τετάρτης είχε κόσμο, ανακοινώσεις, τοποθετήσεις, χειροκροτήματα αγωνιστών πολιτών, μια ένταση στην ατμόσφαιρα, μουσική και πολλή συζήτηση. Για όσα συνέβησαν, για όσα μπορούν να γίνουν τώρα, για το πώς θα προετοιμαστούμε για όσα σχεδιάζονται για εμάς ... χωρίς εμάς. Η απάντηση βρίσκεται στη σύμπνοια, αυτή που οι Έλληνες ανασύρουν στις δύσκολες στιγμές, αυτή που τους κάνει ... δύσκολο αντίπαλο απέναντι στις σκοτεινές προθέσεις...

Συγκέντρωση στο Ρέθυμνο

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν σήμερα το απόγεμα στην πλατεία του δημαρχείου Ρεθύμνου εκατοντάδες πολίτες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το λουκέτο που βάζει η κυβέρνηση Σαμαρά στην ΕΡΤ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακαδημαϊκοί και φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων του νομού και κάτοικοι της πόλης.

Κεντρικό σύνθημα στην εκδήλωση ήταν «Η ΕΡΤ ανήκει σε όλο το λαό και όχι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό» και στο τέλος της επρόκειτο να πραγματοποιηθεί πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ένοπλη ληστεία σε πιτσαρία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ένοπλη ληστεία σε πιτσαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ