2013-06-14 03:43:37
Φωτογραφία για Η Bentley Continental GT3 ετοιμάζεται
Η Bentley κατασκευάζει την Continental GT3, που θα έρθει μέχρι τέλος του έτους, μ έναν V8 turbo 4,0 λτ. κινητήρα των 500 ίππων, ενώ... θα είναι ελαφρύτερη κατά 1.000 κιλά από το υπάρχον μοντέλο.

Η αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να βγάλει στην παραγωγή το πρωτότυπο Continental GT3, που είχαμε δει στο Σαλόνι Αυτοκίνητου του Παρισιού, το 2012. Το νέο μοντέλο, δημιουργείται σε συνεργασία με τη M-Sport Ltd και θα λανσαριστεί μέχρι τέλους του χρόνου.

Όπως ανακοινώθηκε, θα χρησιμοποιηθεί μια βελτιστοποιημένη έκδοση του twin-turbo 4,0 λτ. V8 κινητήρα της εταιρείας που αναπτύσσει περίπου 500 ίππους και 660 Nm ροπής. Παράλληλα, θα συνδυάζεται με ένα 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο (αγωνιστικού τύπου), που θα μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Επίσης, το αυτοκίνητο θα διαθέτει μια ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και ρύθμιση τεσσάρων κατευθύνσεων αμορτισέρ. Επιπλέον θα γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ώστε να είναι κατά 1.000 κιλά πιο ελαφριά από το υπάρχον μοντέλο. Έτσι, θα χρησιμοποιηθεί ανθρακόνημα σε πόρτες, καπό, καθώς και στο καπό του πορτμπαγκάζ.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος, Brian Gush, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Bentley, καθώς είναι μια παραδοσιακή κληρονομιά της εταιρείας. Για αυτό ακριβώς το λόγο και το GT3 θα είναι σε θέση «να κοιτάξει στα ίσια» τον ανταγωνισμό, ως προς τη δύναμη, το βάρος και την αεροδυναμική του. Σύντομα μάλιστα θα ξεκινήσουν οι δοκιμές κι οι φωτογραφίσεις.
autotriti.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ