2013-06-14 09:29:39
Φωτογραφία για Tι θα συμβεί αν το Συμβούλιο της Επικρατείας κάνει δεκτή την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ για να ξαναεκπέμψει η ΕΡΤ
Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στους νομικούς κύκλους της χώρας για το τι θα σημάνει πολιτικά το να αποφασίσει σήμερα Παρασκευή το Συμβούλιο της Επικρατείας να κάνει δεκτή την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ που ζητά να κριθεί παράνομο το «μαύρισμα» της ΕΡΤ και να εκπέμψει άμεσα εικόνα το κρατικό κανάλι.

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο θα έφερνε τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και θα δρομολογούσε ίσως και σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.

Μια θετική απόφαση του ΣτΕ για άνοιγμα της ΕΡΤ θα έλυνε το γόρδιο δεσμό για την τρικομματική κυβέρνηση αφού θα προφύλασσε τους κυρίους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη από την κρίσιμη συνεδρίαση της Δευτέρας όπου θα κληθούν με τις αποφάσεις τους να διασώσουν την κυβέρνηση ώστε να αποτραπεί η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Κατά συνέπεια η σημερινή απόφαση του ΣτΕ είναι κρίσιμη και αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς ενδέχεται να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις διασώζοντας την κυβέρνηση Σαμαρά.

Πηγή: seleo
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ