2013-06-14 09:45:06
Φωτογραφία για ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...
Απογοήτευση για τον τρόπο που ολοκληρώθηκε η σεζόν υπάρχει στον Ολυμπιακό. Το παράπονο των παικτών και της διοίκησης, οι τιμωρίες που έρχονται, αλλά και η δύσκολη επόμενη μέρα που ξημερώνει Αν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας για δεύτερη συνεχή σεζόν το Μάιο ήταν για τον Ολυμπιακό ένα όνειρο, ο τρόπος που ολοκληρώθηκε η χρονιά ήταν εφιάλτης. Οι ερυθρόλευκοι παρέδωσαν τα σκήπτρα στην Α1 Μπάσκετ στον Παναθηναϊκό χάνοντας με 3-0 στους τελικούς. Και παρά τα παράπονα για τη διαιτησία ή τις «σκιές» με τις αβάσιμες κατηγορίες περί ντόπινγκ, όλοι στις τάξεις των πρωταθλητών Ευρώπης αναγνωρίζουν πως αγωνιστικά δεν στάθηκαν στο ύψος τους στους τελικούς, κάτι που αποδίδουν κατά βάση στο ψυχολογικό και σωματικό «άδειασμα» μετα το θρίαμβο του Λονδίνου.

Το παράπονο, ωστόσο, που έχουν άπαντες στον Ολυμπιακό είναι ότι δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να παλέψουν μέχρι τέλους. Η διακοπή στον τρίτο τελικό από τα επεισόδια που προκλήθηκαν οδήγησε σε πρόωρο τέλος την προσπάθεια ανατροπής του 0-2 και φέρνει την ομάδα αντιμέτωπη με κίνδυνο μεγάλης τιμωρίας που θα την κουβαλά την επόμενη σεζόν.


Πολλοί παίκτες της ομάδας νιώθουν απογοητευμένοι. Περισσότερο από όλους, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, που παρά τα όσα έχουν προσφέρει στην ομάδα άκουσαν και πάλι μερίδα οπαδών να τους κατηγορεί για… μαλθακότητα και μη προστασία της ομάδας.

Η off-season προμηνύεται δύσκολη για τον πρωταθλητή Ευρώπης. Μία σειρά από ζητήματα υπάρχουν για την ομάδα της επόμενης σεζόν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ασφαλώς και παραμένει στο τιμόνι της ομάδας. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν η απώλεια του πρωταθλήματος να επισκιάσει την επιτυχία της κατάκτησης της Ευρωλίγκας.

Σε ό,τι αφορά στο ρόστερ, οι περιπτώσεις των Σπανούλη, Χάινς και Λο είναι σε πρώτο πλάνο και οι ενδιαφερόμενοι πολλοί. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θέλει να μείνει (και για οικογενειακούς λόγους) και θα το κάνει αν η προσφορά που θα του γίνει δεν απέχει πολύ από άλλες προτάσεις που θα έχει από το εξωτερικό. Στην περίπτωση του Χάινς, θα χρειαστεί μία γενναία αύξηση για να ανανεώσει από τις μόλις 350.000 ευρώ που έπαιρνε φέτος. Ένα καλύτερο συμβόλαιο θέλει και ο Λο, που όπως και ο συμπατριώτης του θέλει να παραμείνει. Σημειωτέον, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr", πως ο μάνατζερ των Σπανούλη και Χάινς, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ήταν στο ΣΕΦ για τον τρίτο τελικό.

Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Παπανικολάου έχει συμβόλαιο και για να φύγει για το ΝΒΑ υπάρχει buy-out ενός εκατομμυρίου. Δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να δώσει αυτό το ποσό, οπότε πιθανότατα μένει. Συμβόλαια έχουν και οι Πρίντεζης, Σλούκας, Μάντζαρης, Περπέρογλου, Κατσίβελης και Μαυροειδής.

Ερωτηματικό αποτελεί ο Πέρο Άντιτς λόγω του μεγάλου του συμβολαίου, όπως και ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, ενώ δεδομένο πρέπει να θεωρείται το «αντίο» σε Πάουελ και Γκετσεβίτσιους.

Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, το μπάτζετ δεν πρόκειται να ξεφύγει από τα περσινά δεδομένα. Άλλωστε τα χρήματα δεν έφεραν την... ευτυχία ούτε στον Ολυμπιακό, όπως αποδείχτηκε από τους τίτλους που κατέκτησε την τελευταία διετία δίχως να σκορπίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ