2013-06-14 20:22:04
Φωτογραφία για Ένα βήμα πίσω από τον Ερντογάν για το πάρκο Γκεζί
Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να υποσχέθηκε στους διαδηλωτές, με τους οποίους συναντήθηκε την Πέμπτη στην Άγκυρα, να... σταματήσει τις εργασίες ανάπλασης του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Πρόκειται για την πρώτη θετική εξέλιξη, μετά από δύο εβδομάδες μαζικών διαδηλώσεωνκαι βίαιης καταστολής, που άφησαν πίσω τους τέσσερις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Η συνάντηση των μελών της "Πλατφόρμας Αλληλεγγύης Ταξίμ", που εκπροσωπεί τους διαδηλωτές, με τον τούρκο πρωθυπουργός διεξήχθη σε καλό κλίμα, σύμφωνα με το μέλος της κίνησης Ταϊφουν Καχραμάν.

Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση στην πλατεία Ταξίμ "προκειμένου ο απλός κόσμος να εκφράσει τις απόψεις του".

Αυτή ήταν η πρώτη απευθείας επαφή του Ερντογάν με τους διαδηλωτές.

Οι ακτιβιστές έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το πάρκο, αν η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει τα σχέδια αναδιαμόρφωσής του, ενώ ο Ερντογάν από την πλευρά του είχε διαμηνύσει ότι "η υπομονή του εξαντλείται".


Μετά τη συνάντηση της Πέμπτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσε ότι θα διεξαχθείδημοψήφισμα για το μέλλον του Γκεζί.

Και πρόσθεσε: "Το πάρκο δεν θα πρέπει να είναι ένα μέρος για να μένει κόσμος όλη την ημέρα. Οι περιβαλλοντολόγοι θα πρέπει να φύγουν. Θα ζητήσουμε τη γνώμη όλων στην Κωνσταντινούπολη".

Ανέφερε επίσης ότι θα ερευνηθούν οι κατηγορίες για αλόγιστης χρήσης βίας από την αστυνομία.
nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΙΣΗΜΑ... ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΙ ΣΤΗ ΣΙΤΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΙΣΗΜΑ... ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΙ ΣΤΗ ΣΙΤΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ