2013-06-14 21:53:04
Φωτογραφία για Δεν πρέπει να καταργηθούν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ – Επιστολή του Μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας Ρόδου Δ.Χαλκιά
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πριν δύο ημέρες την κατάργηση της ΕΡΤ, μία απόφαση άκρως αρνητική, τόσο για... τη δημοσιογραφική αποστολή του οργανισμού όσο και για την καλλιτεχνική του προσφορά. Η απόφαση αυτή κρίνεται ως απαράδεκτα γρήγορη και πρόχειρη (και πιστεύω ακράδαντα πως δεν πρέπει να καταργηθεί ο υπάρχων οργανισμός), καθώς ανάμεσα σε άλλα, παρέσυρε σε απραξία το κομμάτι του πολιτισμού, δηλαδή τις ορχήστρες, τα μουσικά σύνολα, το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό μέρος του ραδιοφώνου.

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ για πολλά χρόνια προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, πρωτοτυπώντας πολλές φορές, δημιουργώντας νέες προοπτικές στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πατρίδας μας, ακόμα και σε εποχές πάρα πολύ δύσκολες, κρατώντας πάντα υψηλά καλλιτεχνικά πρότυπα.

Ατυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στη Ρόδο, όπως είχε προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου, υποβαθμίζοντας τόσο την ανάγκη του ροδιακού λαού για καλής ποιότητας μουσική όσο και την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.


Ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Ρόδου, η οποία ανήκει στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμό Αθλητισμού Δήμου Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), ο οποίος υποστηρίζει με θέρμη οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτιστικής αναβάθμισης τόσο στη Ρόδο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θεωρώ ότι, στο νέο οργανισμό που προτίθεται να γίνει, οπωσδήποτε δεν πρέπει να καταργηθούν τα Μουσικά Σύνολα, αλλά να αναβαθμιστούν ως βασικός πυλώνας κρατικής πολιτιστικής παροχής, με σταθερούς τακτικούς μουσικούς, χωρίς την προηγούμενη κατάσταση συμβασιούχων και εποχιακών–περιορισμένου χρόνου, μουσικούς. Ευελπιστώ, ότι ο νέος οργανισμός, που σκοπεύεται να δημιουργηθεί –αν τελικά δημιουργηθεί νέος οργανισμός- θα υποστηρίξει ένθερμα τον τομέα του πολιτισμού, των μουσικών συνόλων-ορχηστρών, την ανάγκη των οποίων έχει, όλη η Ελλάδα.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Ρόδου,

Δημήτρης Χαλκιάς

allaksogolies.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ