2013-06-15 01:21:05
Φωτογραφία για Επιστολή του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών στο Σαμαρά για την ΕΡΤ
Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε το Παγκοσμιο Συμβούλιο Κρητών κάνοντας έκκληση να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ. Η επιστολή έχει ως εξής Με μεγάλη μάς λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τον ιστορικό Οργανισμό την ΕΡΤ.

Γνωρίζομε και κατανοούμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης να ανορθώσει και να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της Ελλάδας. Είναι μια προσπάθεια που συνηγορούμε και στηρίζουμε με τό δικό μάς τρόπο στις χώρες που ζούμε.

Γνωρίζουμε και επικροτούμε τό δικαίωμα της Κυβέρνησης να νοικοκυρέψει τον Οργανισμό, νά περιορίσει τις περιττές δαπάνες του, νά μειώσει ίσως το εργατικό δυναμικό του Οργανισμού εκει πόυ χρειάζεται, όμως τό κλείσιμο η ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ μάς βρίσκει αντίθετους.

Η ΕΡΤ για τους πάνω από πέντε εκατομμύρια απόδημους Έλληνες ανά τον κόσμο, ήταν ό γλωσσικός και πολιτισμικός δάσκαλος των παιδιών του, που τώρα θα στερηθούν.


Σάς υπενθυμίζω ότι η ΕΡΤ ητάν το αγαπημένο κανάλι του απόδημου Ελληνισμού. Γιάτι ; Διότι τά προγράμματα του ικανοποιούσαν όλά τά γόυστά, πρόβαλλε την Ελλάδα τουριστικά σε όλο τον κόσμο, και οι ειδήσεις του ήταν κατά τό δυνατόν αμερόληπτες πράγμα που δεν συμβαίνει δυστυχώς με τα ιδιωτικά κανάλια. Ήταν ό συντομότερος και σωστότερός τρόπος επικοινωνίας και ενημέρωσης του Εθνικού Κέντρου με τον απόδημο Ελληνισμό.

Όλα τα κράτη του κόσμου έχουν κρατικά κανάλια. Γιατί όχι η Ελλάδα; Κάι πάλι σάς κάνόμε έκκληση να μην κλείσετε την ΕΡΤ άλλα νά την αναδιοργανώσετε όπως εσείς νόμιζετε σωστό και δίκαιο.

Με Κρητικούς χαιρετισμούς.

Ο Πρόεδρός Αντώνης Τσουρδαλάκης

Ο Γράμμάτεας Μανώλης Σταράκης
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ