2013-06-15 04:16:02
Φωτογραφία για Γιατρός έσωσε ετοιμοθάνατο νεογέννητο χρησιμοποιώντας χειρουργική κόλλα στον εγκέφαλο
Η μόλις είκοσι ημερών Άσλιν Τζούλιαν γεννήθηκε με ανεύρυσμα σε σχήμα αμυγδάλου στον εγκέφαλο, μία σπάνια περίπτωση να συμβεί σε νεογέννητο.

Ευτυχώς, όμως, ενώ ήταν καταδικασμένη η μικρή, τελικά σώθηκε από έναν γιατρό ο οποίος χρησιμοποίησε κόλλα για να κλείσει την τρύπα στο κεφαλάκι του μωρού. Όλα ξεκίνησαν στις 16 Μαΐου όταν η μικρή Άσλιν γεννήθηκε και λίγο αργότερα άρχισε να φωνάζει κλαίγοντας και να κάνει εμετό. «Καταλάβαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» είπε η μητέρα της Τζίνα η οποία μαζί με τον σύζυγό της τρομοκρατήθηκαν για τα χειρότερα. Γι' αυτό και πήγαν τη μικρή σε εξειδικευμένο νοσοκομείο νεογνών. Εκεί, ένας υπέρηχος αποκάλυψε τη μεγάλη τραγωδία. Η μικρή, όταν ανακαλύφθηκε το ανεύρυσμα στον εγκέφαλό της έφυγε για ακόμα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο. Η απόφαση που πήραν οι γονείς αποδείχτηκε σωτήρια για το βρέφος,αφού έπεσε στα χέρια του Δόκτωρ Έμπερσοουλ ο οποίος χειρούργησε τη μικρή κλείνοντας το ανεύρυσμα
. Το έργο του όμως ήταν δύσκολο αφού έπρεπε να βρει τρόπο να το κάνει μιας και δεν υπήρχαν ιατρικά «εργαλεία» σχεδιασμένα για μωρά ώστε να συμβεί κάτι τέτοιο. Μετά από ένα αγγειογράφημα, ο γιατρός αποφάσισε να κλείσει το ανεύρυσμα με χειρουργική κόλλα. Με έναν μικρό καθετήρα, ο γιατρός τοποθέτησε τη χειρουργική κόλλα που χρειαζόταν χειρουργώντας τη μικρή. Όταν τελείωσε η εγχείρηση, κανένας δεν μπορούσε να πει με σιγουριά πώς θα αντιδράσει. Τελικά, μόλις μία μέρα, η μικρή δεν χρειαζόταν πια μηχανική υποστήριξη για την αναπνοή της ενώ έδειξε αμέσως σημάδια βελτίωσης. Τόσο που πλέον σε περίπου μία εβδομάδα, η μικρή θα είναι στο σπίτι με τους γονείς της.

mothersblog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ