2013-06-15 07:43:02
Φωτογραφία για Χωρίς ανταπόκριση η συμβιβαστική πρόταση από Σαμαρά
Με πρότασή του ο πρωθυπουργός επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί με τους κυβερνητικούς εταίρους. Με αυτήν προτείνει τον ορισμό διακομματικής επιτροπής για την προσωρινή λειτουργία της ΕΡΤ με μικρό αριθμό εργαζομένων και την άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση νέου φορέα. Αρνητική η αντίδραση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση από την Ιπποκράτους. Σύμφωνα με αυτήν, το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει, ήδη, τις θέσεις του και η δήλωση Σαμαρά δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που έχει ζητήσει ο κ. Βενιζέλος. Αμετακίνητη στις θέσεις της εμφανίζεται και η ΔΗΜΑΡ, καθώς, όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του κ. Κουβέλη η Δημοκρατική Αριστερά εμμένει στα εξής:

1. να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ

2. να λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα

3. να προχωρήσει η αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ «εν κινήσει»

4. να αρθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει «λουκέτο« στην ΕΡΤ


Στη δήλωσή του, ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει: «Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.

Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:

1.Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.

2.Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.

3.Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».

Νωρίτερα, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, Ο πρωθυπουργός είπε μεταξύ

άλλων: «Είναι καιρός να το πούμε καθαρά, για να υπερασπιστείς τα δικαιώματα της κοινωνίας πρέπει να καταργήσεις τα δικαιώματα των λίγων, των επιτηδείων που συνεχώς κερδίζει έδαφος και δεν αποτελείται μονό από Νεοδημοκράτες».

Αναφερόμενος στην ΕΡΤ, επεσήμανε: «Μας έλεγαν πολίτες: Φροντίστε να κάνετε εκείνες τις μεγάλες αλλαγές. Έχετε την τόλμη να το κάνετε; Έχετε την πολιτική βούληση να συγκρουστείτε μας ρωτούσαν η και εσείς θα συμβιβαστείτε.

Και τώρα την πήρε την απάντηση, είχαμε ένα οργανισμό σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης. κανείς δεν μπόρεσε να την αλλάξει την ΕΡΤ. Κάθε φορά που κάποιος πήγαινε να αλλάξει τα προνόμια, βρισκόταν αντιμέτωπος με τη συντεχνία

Είχαμε ΕΡΤ γεμάτη σκάνδαλα που θα μάθει ο λαός, ήδη ο εισαγγελέας ζήτησε δικαστική έρευνα για την ΕΡΤ. Αυτή η ΕΡΤ είναι αμαρτωλή.

Τα προνόμια τέλος.

Η αδιαφάνεια τέλος.

Η σπατάλη τέλος.

Γιατί χωρίς τέτοιες πρωτοβουλίες η χώρα θα βουλιάξει.

Και πρέπει να δείξεις στο λαό ότι έχεις και τα κότσια και τη δύναμη να τα βάλεις με τα προνόμια και τις συντεχνίες».

Υπογράμμισε πως «οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με κάθε δυναμική», ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να βρεθεί λύση για να ξεκινήσει ο οργανισμός ραδιοτηλεόρασης να λειτουργεί».

www.kathimerini.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ