2013-06-15 11:20:09
Φωτογραφία για Έσπασε η απεργία της ΕΣHΕΑ – Kυκλοφόρησαν κανονικά οι εφημερίδες
Το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει επηρεάσει το σύνολο του Τύπου, αλλά και την επιρροή της ΕΣΗΕΑ στον χώρο των media. Η συνδικαλιστική ένωση των δημοσιογράφων με ανακοίνωσή της πήρε πάνω της την ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας στα ΜΜΕ παρά την περί του αντιθέτου απόφαση του δικαστηρίου, ωστόσο, η προτροπή της για τη μη διακοπή της κινητοποίησης δεν εισακούστηκε και οι εφημερίδες κυκλοφόρησαν κανονικά.

Πριν απο αυτό η ΕΣΗΕΑ είχε ανοίξει μέτωπο με τον ΣΚΑΪ επιβάλλοντας ποινή προσωρινής διακοπής σε οκτώ δημοσιογράφους του καναλιού του Φαλήρου . Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΚΑΪ που επιτιθόταν στα συνδικαλιστικά όργανα του Τύπου και διαχώριζε τη θέση του στο θέμα της απεργίας αρνούμενος να μεταδώσει ειδήσεις σχετικές με το κλείσιμο τις κρατικής τηλεόρασης (διαβάστε εδώ), αλλά και οι οργισμένες αντιδράσεις των διαγραφέντων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι «οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που κηρύχτηκαν από τις 13/6 είναι παράνομες» και απαγορεύει τη συνέχισή τους. Με την απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε την παρούσα απόφαση «προσωρινά εκτελεστή». Οι απεργίες του διασωματειακού των εργαζομένων στα ΜΜΕ κρίθηκαν ως παράνομες μέχρι να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου και η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ