2013-06-16 20:16:03
Φωτογραφία για Τα σκυλιά της ΕΡΤ και οι παράπλευρες απώλειες
Δεν θα επιτρέψουμε να τα πετάξουν στο δρόμο!

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε χθες η είδηση ότι τα σκυλιά που ζουν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο κτίριο επί τους οδού Κατεχάκη έχουν μείνει χωρίς φροντίδα γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευαν στους υπαλλήλους, που τα φρόντιζαν μέχρι τώρα, να μπουν στο κτίριο για να τα ταΐσουν και να τους βάλλουν νερό.

Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ρένα Δούρου ακούγοντας χθες το πρωί τις συζητήσεις μεταξύ των υπαλλήλων για το πρόβλημα, που είχε προκύψει με τα αδέσποτα στην Κατεχάκη, μετέφερε από τη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος 105,7 FM το πρόβλημα, το οποίο έγινε ευρέως γνωστό.

Τελικά όπως πληροφορηθήκαμε από τη Βιργινία Ξεκινάκη συνταξιούχο υπάλληλο της ΕΡΤ, η οποία έχει αναλάβει εδώ και χρόνια τη σίτιση και τη φροντίδα των 9 σκυλιών (6 στειρωμένα αρσενικά και 3 θηλυκά ηλικίας από 15 έως 4 ετών) που ζουν σε περιφραγμένο χώρο στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή, το θέμα λύθηκε.


Τελικά μετά από επαφές με την Αστυνομία δόθηκε η άδεια και μια υπάλληλος μπαίνει στο προαύλιο της Κατεχάκη και φροντίζει τα σκυλιά και τα αδέσποτα γατιά, που έχουν μάθει να ζουν εκεί.

Για το θέμα ενημέρωσε χτες τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. και η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου, ο οποίος και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε. Για την ώρα όλα βαίνουν καλώς όμως, αν τελικά τα σχέδια της κυβέρνησης για την ΕΡΤ ευοδωθούν τα ζώα αυτά είναι βέβαιο ότι θα εκδιωχθούν από εκεί.

Όπως μας εξήγησε η Βιργινία Ξεκινάκη τα σκυλιά στο Ραδιομέγαρο είναι ηλικιωμένα - τα περισσότερα - αφού ζουν εκεί εδώ και 15 χρόνια, ενώ τα πιο νεαρά κάποιοι τα πέταξαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ πριν από 4 χρόνια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα σκυλιά του Ραδιομεγάρου και να διαπιστώσετε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν είναι πραγματικά καλές. Εντούτοις αν μπορείτε να βοηθήσετε με υιοθεσίες ή τροφές στείλτε μήνυμα στο email: [email protected] ή καλέστε στο τηλέφωνο: 6932906502.

Τις επόμενες μέρες το www.zoosos.gr θα επιδιώξει να μπει και στο προαύλιο του κτιρίου της ΕΡΤ στην Κατεχάκη ώστε να έχουμε και ιδία άποψη για το πώς είναι τα σκυλιά εκεί.
zoosos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ