2013-06-17 00:50:56
Φωτογραφία για Νίκη της Ιταλίας επί του Μεξικού
Η Ιταλία νίκησε 2-1 το Μεξικό στο πρώτο ματς του νέου "Maracana" στο Ρίο ντε Ζανέιρο, χάρη σε τέρματα των Πίρλο και Μπαλοτέλι, έτσι μαζί με την Βραζιλία μοιράζεται την κορυφή του 1ου ομίλου του 2013 FIFA Confederations Cup

Με νίκη ξεκίνησε το 2013 FIFA Confederations Cup η Ιταλία, καθώς επικράτησε με 2-1 του Μεξικού, στο πρώτο επίσημο ματς που φιλοξένησε το ανακαινισμένο, "Maracana".

Ο Αντρέα Πίρλο με εκτέλεση φάουλ και ο Μάριο Μπαλοτέλι με κοντινό πλασέ πέτυχαν τα γκολ των "azzuri", ενώ είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Χαβιέρ Ερνάντες.

Οι Ιταλοί λοιπόν μετά την πρώτη αγωνιστική μοιράζονται την κορυφή του 1ου ομίλου με την Βραζιλία, ενώ χωρίς βαθμό είναι Ιαπωνία και Μεξικό.

Μεξικό - Ιταλία 1-2

Σκόρερς: 34' πέν. Χαβιέρ Ερνάντες / 27' Πίρλο, 78' Μπαλοτέλι

Γήπεδο: "Maracana", Ρίο ντε Ζανέιρο

Διαιτητής: Ενρίκε Όσες (Χιλή)


Μετά από τρεις ιταλικές ευκαιρίες με τον Μάριο Μπαλοτέλι το Μεξικό έχασε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία του ματς στο 11ο λεπτό με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν μετά το σουτ του Αντρές Γκουαρδάδο.

Οι "azzuri" άνοιξαν το σκορ στο 27' με τον Αντρέα Πίρλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον... γνωστό του τρόπο, δηλαδή με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 33' ο Ζιοβάνι ντος Σάντος κέρδισε πέναλτι από τον Μπαρτζάλι, ο Χαβιέρ Ερνάντες ("Τσιτσαρίτο") ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν (34').

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ιταλία στο 78', με τον επιθετικό της Μίλαν να διαμορφώνει το τελικό 1-2 με κοντινό πλασέ από πάσα του Τζακερίνι και να χαρίζει στην ομάδα του την νίκη.

ΜΕΞΙΚΟ: Κορόνα, Χεράρδο Φλόρες, Φρανσίσκο Ροντρίγκες, Έκτορ Μορένο, Σαλσίδο, Τοράδο, Ακίνο (53' Μιέρ), Σαβάλα (86' Ραούλ Χιμένες), Ζιοβάνι ντος Σάντος, Γκουαρδάδο, Χαβιέρ Ερνάντες.

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Αμπάτε, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Πίρλο, Ντε Ρόσι, Μοντολίβο, Τζακερίνι (88' Ακουιλάνι), Μαρκίζιο (68' Τσέρτσι), Μπαλοτέλι (86' Τζιλαρντίνο).

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ