2013-06-17 08:03:49
Φωτογραφία για Ειρήσθω: Προ-αθώωση τουρκικών εγκλημάτων πολέμου
Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Δ Ε Λ Φ Ο Σ του ηρωικού αγνοούμενου Ανθυπολοχαγού του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, 21χρονου τότε Ιωσήφ Σ. Σεργίδη ΑΣΜ 7063/71 της 72Β΄ΕΣΣΟ, που μαζί με 23 συμπολεμιστές της διμοιρίας του «εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους» από τον 2ο Αττίλα στις 15 Αυγ. 1974, μεταξύ των χωρίων Αγίου Ερμολάου και Κοντεμένου, όπου προέλαυναν τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής και σε κανένα ομαδικό τάφο δεν εντοπίστηκαν ακόμα τα μαρτυρικά οστά τους, ο Νίκος Σεργίδης της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων κατέθεσε την Τετάρτη, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ότι: «Όπως προκύπτει από την εικόνα των [μέχρι σήμερα εντοπισθέντων] λειψάνων, σχεδόν όλοι οι Αγνοούμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους ως αποτέλεσμα ομαδικών εκτελέσεων από τους Τούρκους.

Τα ευρήματα μαρτυρούν ότι ο θάνατος προκλήθηκε μετά από φρικτά βασανιστήρια. Εκεί που εντοπίστηκαν ολοκληρωμένα λείψανα, βρέθηκαν με σπασμένα τα πλευρά και τις αρθρώσεις». Στη Βουλή επίσης κι η «αποκάλυψη» ότι στους συγγενείς των Αγνοουμένων, των οποίων εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα μαρτυρικά οστά, το «πιστοποιητικό θανάτου που παραχωρείται, αναφέρεται ως… άγνωστη η αιτία θανάτου»! Κρανία με την οπή της χαριστικής βολής της εν ψυχρώ εκτέλεσης, με «άγνωστη αιτία θανάτου» στο… πιστοποιητικό!


Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι περί της φρικτής και ατιμωτικής εκ των προτέρων αθώωσης των τουρκικών εγκλημάτων πολέμου. Αθώωσης, η οποία διαπράχθηκε με τη συμφωνία συγκρότησης της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (Δ.Ε.Α.), την οποία συνομολόγησε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στις 23 Απριλίου 1981 η «ελληνοκυπριακή πλευρά», με την «τουρκοκυπριακή πλευρά» και στην οποία μετέχει κι εκπρόσωπος τής Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού. Το Άρθρο 11 των Όρων Εντολής της ΔΕΑ ορίζει ρητώς ότι: «Η Επιτροπή δεν θα επιχειρήσει να αποδώσει ευθύνη για τον θάνατο οποιουδήποτε αγνοουμένου ή να ερευνήσει την αιτία τέτοιων θανάτων». Με τον όρο αυτό, το ένοχο για τα συνεχιζόμενα επί 39 χρόνια, φοβερά μαζικά εγκλήματα πολέμου, τουρκικό κράτος, χωρίς το ίδιο να μετέχει καν αυτοπροσώπως, εξασφάλισε εξ υπαρχής με όργανό του την «τ/κ πλευρά», την απαλλαγή του από οποιαδήποτε ευθύνη για τον «θάνατο ή τα αίτια θανάτου οποιουδήποτε αγνοουμένου»!

Σημερινή

Ε Ξ Η Ν Τ Α ΧΡΟΝΙΑ μετά τις φρικαλεότητες που οι Εγγλέζοι αποικιοκράτες διέπραξαν σε βάρος των αγωνιζομένων υπέρ ελευθερίας Μάου-Μάου της Κένυας, στις 6 Ιουνίου 2013 η βρετανική κυβέρνηση ομολόγησε τα εγκλήματά της, ζήτησε συγγνώμη και ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει αποζημιώσεις 20 εκατομμυρίων στερλινών σε 5.228 Κενυάτες θύματα που από χρόνια διεξήγαγαν δικαστικό αγώνα στα βρετανικά δικαστήρια. Επειδή οι Μάου-Μάου ουδέποτε είχαν συνομολογήσει αθωωτική για την Αγγλία… Διερευνητική Επιτροπή…
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ