2013-06-17 12:35:04
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας
Σε παραίτηση αναγκάζεται ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Petr Necas, λόγω σκανδάλου δωροδοκίας και κατασκοπείας στο οποίο εμπλέκονταν η στενότερη του συνεργάτιδα, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Τσεχίας, τώρα θα πρέπει να παραιτηθεί και ολόκληρη η κυβέρνηση, ενώ αναμένεται να υπάρξει «παζάρι» μεταξύ του κυβερνητικού συνασπισμού, της αντιπολίτευσης και του προέδρου προτού υπάρξει νέα κυβέρνηση.

Ο Necas παραιτήθηκε μερικές ημέρες αφότου ο εισαγγελέας κατηγόρησε την επικεφαλής του γραφείου του, την Jana Nagyova, για δωροδοκία μελών του κοινοβουλίου και για διαταγή κατασκοπείας.

Το σκάνδαλο έχει προσωπικά στοιχεία για τον πρωθυπουργό, διότι ένας από τους στόχους παρακολούθησης, σύμφωνα με τους δικηγόρους, ήταν η σύζυγός του, Radka.

Ο Necas δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα για την παρακολούθηση, όμως οι κατηγορίες ήταν τόσο «τοξικές» που ο συνασπισμός του άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συνεχίσει να τον στηρίζει.

«Θα παραιτηθώ από την θέση του πρωθυπουργού αύριο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με το κόμμα του και με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σημείωσε πως το κόμμα του θα προσπαθήσει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, της οποίας θα ηγείται κάποιος άλλος, η οποία θα έχει την διακυβέρνηση της χώρας μέχρι τις προγραμματισμένες εκλογές του επόμενου έτους. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτό το σχέδιο μπορεί να βρει αρκετή στήριξη στην βουλή της χώρας.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ