2013-06-18 00:10:03
Φωτογραφία για Κουβέλης - Βενιζέλος: «Ήρθε η ώρα της πραγματικής συγκυβέρνησης»
- Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη το απόγευμα.

- Ανασχηματισμός, άμεσα, προσδιοριζόμενος στις επόμενες δύο βδομάδες.

- Στελέχωση συντονιστικού οργάνου, για την εφαρμογή των Κυβερνητικών αποφάσεων.

- Επικαιροποίηση του Κυβερνητικού Προγράμματος.

Στις 10.45 έληξε η πολύωρη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών -κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Φώτη Κουβέλη και Ευάγγελου Βενιζέλου- αναφορικά με το μεγάλο ζήτημα της ΕΡΤ και μετά την ανακοίνωση της προσωρινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επιτάσσει την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Οι πρώτες δηλώσεις έγιναν από τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και ανακοίνωσε πως «η συζήτηση των τριών πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί την Τετάρτη το απόγευμα» μετά το αίτημα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για εις βάθος μελέτη της απόφασης του ΣτΕ.

«Καμία Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αναστείλει τη λειτουργία του Συντάγματος. Καμία Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, που ουσιαστικά και τυπικά επιβεβαιώνει την παραπάνω θέση.


Ο κ. Βενιζέλος, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην «αναγκαιότητα» ανασχηματισμού της Κυβέρνησης και του καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου, μέσω της δημιουργίας ενός σχήματος, που θα εφαρμόζει τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην επείγουσα προώθηση του μεταρρυθμιστικού έργου της Κυβέρνησης, με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ.

«Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, άμεσα» τόνισε ο κ. Κουβέλης, κατά την αρχή των δηλώσεων του, από τα Γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. και σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων, του εξορθολογισμού είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν άμεσα», αλλά «αυτά δε σχετίζονται με την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, συνεχίζοντας «η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι επισπεύδουσα δύναμη προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξαν στιγμές έντασης, μεταξύ του αρχηγού της Ν.Δ. από τη μία πλευρά, και των αρχηγών της ΔΗΜ.ΑΡ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την άλλη, κυριότερα κατά το σημείο, που συζητήθηκε το θέμα της ΕΡΤ.
epoli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ