2013-06-18 00:01:35
Φωτογραφία για Εύκολη νίκη της Νιγηρίας επί της Ταϊτής
Η Νιγηρία νίκησε με 6-1 την Ταϊτή με χατ-τρικ του Οντουαμάντι και δύο γκολ του Ετσιετζίλε. Ο παίκτης που πέτυχε το ιστορικό γκολ για την Ταϊτή πέτυχε αργότερα αυτογκόλ!

Η Νιγηρία ξεκίνησε το 2013 FIFA Confederations Cup με εύκολη νίκη επί της Ταϊτής, καθώς επικράτησε με 6-1, ενώ θα μπορούσε να έχει πετύχει πολλά περισσότερα τέρματα.

Χατ-τρικ πέτυχε ο Νάμντι Οντουαμάντι της Βαρέζε και δύο τέρματα ο αριστερός μπακ της Μπράγκα, Ούα Έλντερσον Ετσιετζίλε.

Το ιστορικό γκολ της Ταϊτής το πέτυχε ο Ζονατάν Τεό στο 54', αλλά ο ίδιος 15 λεπτά αργότερα πέτυχε ο αυτογκόλ και έγινε ο πρώτος στην ιστορία της διοργάνωσης που το καταφέρνει (γκολ και αυτογκόλ στο ίδιο ματς).

Ταϊτή - Νιγηρία 1-6

Σκόρερς: 54' Ζονατάν Τεό / 5' και 80' Ετσιτζίλε, 10', 26' και 76' Οντουαμάντι, 69' αυτ. Ζονατάν Τεό

Γήπεδο: "Mineirão", Μπέλο Οριζόντε

Διαιτητής: Χοέλ Αγκιλάρ (Ελ Σαλβαδόρ)


Η Ταϊτή έπαιξε με 5 παίκτες στην άμυνα, αλλά στο 5ο μόλις λεπτό δέχτηκε το γκολ, έστω και αν ήταν άτυχη στην συγκεκριμένη φάση.

Από σουτ του Ούα Έλντερσον Ετσιετζίλε της Μπράγκα η μπάλα χτύπησε σε δύο αμυντικούς και κατέληξε στα δίχτυα του Σαβιέρ Σαμέν.

Το δεύτερο γκολ για τους Νιγηριανούς ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, με τον Νάμντι Οντουαμάντι να κάνει το 2-0 στο 10' με σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο άσος της Βαρέζε σκόραρε ξανά στο 26' για το 3-0 των Αφρικανών, με πλασέ σε κενό τέρμα, αφού ο Σαβιέρ Σαμέν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Η Ταϊτή κατάφερε να μειώσει σε 1-3 στο 54' με τον Ζονατάν Τεό να σκοράρει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση κόρνερ.

Το γκολ αυτό είναι προφανώς ιστορικό για μία χώρα 178.000 κατοίκων, έτσι πανηγυρίστηκε "τρελά"!

Ο Ζονατάν Τεό 15 λεπτά μετά το ιστορικό του γκολ πέτυχε αυτογκόλ, έτσι η Νιγηρία πήρε ξανά προβάδισμα 3 τερμάτων στο 69'.

Ο Νάμντι Οντουαμάντι στο 76' συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, σκοράροντας με κοντινό πλασέ έπειτα από παράλληλη μπαλιά, ενώ στο 80' ο Ετσιετζίλε σκόραρε για δεύτερη φορά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-6.

ΤΑΪΤΗ (5-3-2): Σαμέν, Αλβέν Τεό, Λουντιβιόν, Βαλάρ (54' Φατιαρό), Σιμόν (78' Λεμέρ), Εταμέ, Καρουάν, Ζονατάν Τεό, Βαϊρουά (70' Ατανί), Μπουρεμπάρ, Τσονγκ-Χούε.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιεάμα, Ομποαμπόνα, Άμπροουζ, Εμέρουο (74' Εγκουέκουε), Ετσιτζίλε, Σάντεϊ Μπα (55' Όγκου), Ογκούντε, Όμπι Μίκελ, Ούτζα (52' Ιντέγε Μπράουν), Μούσα, Οντουαμάντι.

Πηγή:sport24.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ