2013-06-18 10:54:22
Φωτογραφία για ΠΕΤΓΟΥΕΪ : ΜΕ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΑΦΗ
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μίλησε στο "gazzetta.gr" για τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, για το Ρέθυμνο, το προ ημερών ξέσπασμα του στο Twitter ενώ δήλωσε έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Αναλυτικά Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ μετά από δύο εκπληκτικές σεζόν στο Ρέθυμνο είναι ελεύθερος καθώς το συμβόλαιο του τελείωσε. Η Μπάμπεργκ βρέθηκε μια ανάσα από το να τον αποκτήσει, ο Ολυμπιακός φέρεται να κοιτάζει την περίπτωση του και ο αριστερόχειρας φόργουορντ/σέντερ δήλωσε έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του και ξεκαθάρισε πως θέλει να αγωνιστεί σε ομάδα της Ευρωλίγκας.

Ο Πέτγουεϊ είχε φέτος στην κανονική περίοδο 12.5 πόντους μέσο όρο, 5.7 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 2.7 κοψίματα ανά παιχνίδι ενώ στα play off είχε 15.6 πόντους, 6.4 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 0.6 κλεψίματα και 1.7 κοψίματα.

Έπειτα από δύο καταπληκτικές σεζόν με το Ρέθυμνο, είσαι πλέον ελεύθερος. Η χρονιά που πέρασε με το Ρέθυμνο ήταν απόλυτα επιτυχημένη, το περίμενες πως θα φτάνατε τόσο ψηλά;


«Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορούσα καν να το φανταστώ (γέλια). Ήταν κάτι εκπληκτικό αυτό που καταφέραμε. Πέρσι το καλοκαίρι αλλάξαμε πολλούς παίκτες και πολλοί θεωρούσαν πως δεν θα επαναλαμβάναμε την περσινή επιτυχία. Η ομάδα, όμως, κατάφερε πολύ γρήγορα να βρει χημεία. Οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι και έτσι αρχίσαμε από εκεί που είχαμε σταματήσει πέρσι και πήγαμε και πιο μακριά».

Δεν ήταν, όμως, μια εύκολα σεζόν. Έτσι δεν είναι; Και αλλαγές στο ρόστερ έγιναν, αλλά και αλλαγές στην τεχνική ηγεσία. Φοβήθηκες κάποια στιγμή πως δεν θα τα καταφέρνατε;

«Όχι, σε καμία περίπτωση. Είχα πίστη και ένιωθα σίγουρος πως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Το Ρέθυμνο έχεια ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα, φιλάθλους που ξέρουν μπάσκετ και το πως να υποστηρίζουν την ομάδα τους. Σε συνδυασμό λοιπόν με το ταλέντο των παικτών και την καθοδήγηση των προπονητών, τα καταφέραμε. Θεωρώ πως μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, και ενώ πολλοί δεν το περίμεναν, παίξαμε ακόμη καλύτερα».

Φέτος εσύ «απογείωσες» τους αριθμούς σου και φυσικά τις μετοχές σου στο «μπασκετικό χρηματιστήριο». Μάλιστα πριν λίγο καιρό υπήρξαν δημοσιεύμετα που σε ήθελαν να έχεις υπογράψει στη Μπάμπεργκ. Θα σε δούμε του χρόνου με τη φανέλα των πρωταθλητών Γερμανίας;

«Δεν ισχύει ότι έχω υπογράψει. Έγινε μια επαφή, αλλά τίποτα άλλο. Δεν έχω υπογράψει πουθενά και περιμένω να δω τι προτάσεις θα μου γίνουν και ύστερα θα αποφασίσω. Νιώθω έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Θέλω να προχωρήσω, να ανέβω επίπεδο. Θέλω να παίξω σε ομάδα Ευρωλίγκας».

Προ ημερών είχες ξεσπάσει στο Twitter και ζητούσες να σου δώσει μια ομάδα την ευκαιρία να αποδείξεις πως μπορείς να παίξεις σε υψηλότερο επίπεδο. Τι είχε συμβεί;

«(Γέλια) Ορισμένες φορές τα πράγματα κάποιοι τα παρουσιάζουν μεγαλύτερο από ό,τι πραγματικά είναι. Εκείνες τις ημέρες είχαν έναν τραυματισμό, πονούσα στην πλάτη και πραγματικά ήμουν εκνευρισμένος. Το έγραψα αυτό, αλλά ειλικρινά δεν ήθελα να πάρει την έκταση που πήρε. Δεν ήταν κάτι σημαντικό πάντως. Ήμουν εκνευρισμένος και έγινε, δεν έπρεπε να το ειχα κάνει».

Από τα μέσα της σεζόν και έπειτα υπήρξαν πολλές φήμες γύρω από το όνομα σου. Μήπως και όλα αυτά έπαιξαν ρόλο και ξέσπασες;

«Δεν θα το έλεγα. Ίσα-ίσα που όλα όσα ακούγονταν και γράφονταν μου έδωσαν έξτρα κίνητρο και θεωρώ πως στα play off έπαιξα ακόμη καλύτερα από ότι στην κανονική περίοδο. Γενικά λειτουργώ καλύτερα όταν βρίσκομαι υπό πίεση. Εάν δεν έχω πίεση, δεν δίνω το 100%».

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος υπάρχει έντονη φημολογία πως ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση σου... Τι έχεις να πεις;

«Tι να πω; Με κολακεύει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Είναι ό,τι καλύτερο να σε θέλει ο Πρωταθλητής Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει κάποια επαφή, μακάρι (γέλια). Εγώ είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, θέλω να παίξω σε ομάδα της Ευρωλίγκας. Θα δούμε τι ακριβώς θα συμβεί. Ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού και σίγουρα θα υπάρξουν πολλές φήμες. Περιμένω να δω τι θα συμβεί».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ