2013-06-18 15:34:34
Φωτογραφία για Το Χαμένο σήμα της Δημοκρατίας
Ο ντοκιμαντερίστας και δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ και κατέγραψε στην κάμερά τους τις πρώτες αντιδράσεις μέσα και έξω από το Ραδιομέγαρο.

"Το Χαμένο σήμα της Δημοκρατίας", ονομάζεται το 9λεπτο μίνι ντοκιμαντέρ του δημιουργού της πολυβραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας.

Δημοσιογράφοι, μουσικοί παραγωγοί, καλλιτέχνες και απλοί πολίτες που έσπευσαν να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ μιλούν για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει "λουκέτο" στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος αναφέρει στο σημείωμά του:

"Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή.

Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε.


Η sequence αποτελεί προπομπό του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε από την αρχή της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια. Λέγεται AGORÁ - From Democracy to the Market, και αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Το AGORÁ θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014.

Πολλούς Χαιρετισμούς

Γιώργος Αυγερόπουλος

Δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας"

Βασικοί Συντελεστές:

Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος 

Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή 

Εικόνα: Γιάννης Αυγερόπουλος, Άννα Πρόκου

Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης

Μοντάζ: Άννα Πρόκου, Βασίλης Μάγκος

Δημοσιογραφική Έρευνα: Γεωργία Ανάγνου, Αχιλλέας Κουρεμένος, Ανδρέας Βάγιας

Παραγωγή: Small Planet Documentary Production House smallplanet.gr

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ from Yorgos Avgeropoulos on Vimeo.
nooz
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ