2013-06-19 07:24:04
Φωτογραφία για Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για Dolce & Gabbana
Σήμερα θα αποφασίσει δικαστήριο της Ιταλίας αν θα πρέπει να μπει στη φυλακή το θρυλικό δίδυμο της μόδας Ντομένικο Ντόλτσε και Στεφάνο Καμπάνα για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2004 όταν το δίδυμο πούλησε την επωνυμία τους στην εταιρεία του Λουξεμβούργου, Γκάντο, προκειμένου να αποφύγει να καταβάλει φόρους της τάξης του 1 δισ. ευρώ.

Οι Dolce & Gabbana, ο οίκος μόδας των οποίων θεωρείται από τους πιο σημαντικούς στην Ευρώπη, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ αρκετοί από τους συνεργάτες τους βρίσκονται επίσης σε δικαστικές διαμάχες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, εκτός από την εν λόγω υπόθεση, η Φορολογική Επιτροπή της Ιταλίας έβαλε, στις αρχές του έτους, πρόστιμο στους δύο σχεδιαστές ύψους 343 εκατομμυρίων ευρώ, επειδή δεν είχαν δηλώσει στην Ιταλία κέρδη που σχετίζονταν με την Γκάντο, την ιδιοκτήτρια εταιρία των D&G και Dolce & Gabbana.

Σύμφωνα με το Reuters, η αυστηρότερη των ποινών του δικαστηρίου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι φυλάκιση 5 ετών. Οι δύο σχεδιαστές έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση δύο φορές προτού η υπόθεση φτάσει στο ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ