2013-06-19 13:20:05
Φωτογραφία για Το ΣΔΟΕ στην ΕΑΣ Λέσβου για τις παράνομες χρεώσεις
Στη βεβαίωση φορολογικών παραβάσεων κατά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ τις προηγούμενες ημέρες, μετά από έλεγχο στα γραφεία της Ένωσης στα Πάμφιλα.

Αφορμή του ελέγχου στάθηκαν ρεπορτάζ της ΕΡΑ Αιγαίου, δημοσιεύματα και καταγγελίες αναφορικά με την οικονομική επιβάρυνση των δικαιούχων για το έργο του ΟΣΔΕ. Ωστόσο οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούν την έκδοση των παραστατικών πληρωμών εκτός έδρας και τη μη καταχώρηση στα βιβλία της Ένωσης, ενώ το ύψος του προστίμου θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Διευθυντής της ΕΑΣΛ Στρατής Χατζηδημητρίου επανέλαβε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ πως: «πρόκειται για μια διαδικασία σύννομη και οι διαπιστώσεις του ΣΔΟΕ αφορούν επιμέρους φορολογικές παραβάσεις. Το καταβληθέν ποσό από κάθε παραγωγό αφορά παράλληλες υπηρεσίες και όχι την υποβολή αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης για την οποία η Ένωση πληρώνεται βάσει της σύμβασης με το Υπουργείο. Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί διατηρούν τη δυνατότητα να παρακάμψουν την Ένωση και να υποβάλουν την Αίτηση ηλεκτρονικά».


Εξάλλου, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα agrotypos πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί αναμένεται να προχωρήσουν δικαστικά στη διεκδίκηση των χρημάτων που έχουν καταβάλλει στις ΕΑΣ για το έργο του ΟΣΔΕ κατά την τελευταία πενταετία. Διαφοροποιημένη είναι η κατάσταση στη Λέσβο διότι, το σύνολο σχεδόν των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών του νησιού δεν έχουν καταβάλει χρήματα στην Ένωση, αλλά επέβαλλαν και επιπλέον χρεώσεις στους δικαιούχους παραγωγούς. Μέχρι στιγμής διεκδίκηση για επιστροφή των καταβληθέντων από μεμονωμένους παραγωγούς δεν έχει καταγραφεί. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το ύψος των εισπραχθέντων από την ΕΑΛΣ από τους παραγωγούς υπερβαίνει τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Προβλήματα ωστόσο υπάρχουν και στην καταβολή της μισθοδοσίας καθώς οι οφειλές της Ένωσης ανέρχονται σε πέντε μισθούς. Η καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών είχε ξεπεράσει και τους οκτώ μήνες στο πρόσφατο παρελθόν με τους εργαζόμενους να βρίσκονται δε δεινή οικονομική κατάσταση. Σε αλλεπάλληλες επαφές που είχαμε μαζί τους δεν θέλησαν να τοποθετηθούν για το ζήτημα τηρώντας στάση αναμονής για την πορεία της ΕΑΛΣ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ