2013-06-19 18:25:35
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η κρίσιμη σύσκεψη των τριών αρχηγών για την ΕΡΤ
Την ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου για το θέμα της ΕΡΤ, προκειμένου να αποφευχθεί η κυβερνητική κρίση και η περιπέτεια των πρόωρων εκλογών, καταβάλλουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, στην σύσκεψη που άρχισε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παρουσιάσει εναλλακτικά σενάρια για τη λειτουργία ενός μεταβατικού σχήματος δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με λιγότερους υπαλλήλους, ενώ οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Οι πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι ένα από τα σενάρια για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση προβλέπει την άμεση εκπομπή προγράμματος το οποίο θα είναι μικρό και θα περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να έδωσαν διαβεβαίωση στην τρόικα ότι ο στόχος των 2.000 απολύσεων από το Δημόσιο επιτυγχάνεται με το κλείσιμο της ΕΡΤ, κάτι που ενδέχεται να προκαλέσει εμπλοκή στις συζητήσεις των κυβερνητικών εταίρων.


Το μεσημέρι, συναντήθηκαν στη Βουλή ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ με τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη ο οποίος δήλωσε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα που θα συζητηθούν στη τρικομματική σύσκεψη. Χθες το βράδυ ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ερμηνεύουν διαφορετικά την απόφαση του ΣτΕ. Στην Ιπποκράτους μιλούν για "χάσμα" που τους χωρίζει με το μέγαρο Μαξίμου καθώς θα έπρεπε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να ξαναλειτουργήσει άμεσα και με τους ίδιους εργαζόμενους.

Στάση αναμονής τηρεί η ΔΗΜΑΡ ενόψει των κινήσεων του πρωθυπουργού αλλά επιμένει ότι αφενός μεν θα έπρεπε η ραδιοτηλεόραση να έχει λειτουργήσει ήδη, αφετέρου δε να έχει ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Έθνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ