2013-06-19 21:00:10
Φωτογραφία για Έναρξη παραγωγής του Opel Corsa στη Λευκορωσία το 2014
Νέα συμφωνία μεταξύ Opel και UNISON για εγκατάσταση γραμμής συναρμολόγησης

Η Opel θα ξεκινήσει την παραγωγή του Corsa στη Λευκορωσία το 2014. Μία συμφωνία-πλαίσιο υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ James Bovenzi, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της GM Russia και CIS, και Dmitry Egorov, Γενικού Διευθυντή της JV UNISON JSC. Η συναρμολόγηση θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της UNISON στη Λευκορωσία. Τα αυτοκίνητα που θα παράγονται θα πωλούνται στις αγορές της Ρωσικής Ευρασιατικής Ένωσης (Τελωνειακή Ένωση Ρωσίας, Λευκορωσίας & Καζακστάν).

«Κατασκευάζουμε τώρα τα Corsa στη Λευκορωσία σύμφωνα με την Αρχή μας – παραγωγή στον τόπο πώλησης. Επιπλέον, η παροχή κιτ συναρμολόγησης σε μία αναπτυσσόμενη αγορά σημαίνει αυξημένη δραστηριότητα για τις εγκαταστάσεις μας σε Eisenach και Zaragoza» σχολίασε ο Peter Thom, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Παραγωγής της Opel, ικανοποιημένος από τη συμφωνία με τη UNISON.


Όλες οι εκδόσεις Opel Corsa που κυκλοφορούν σήμερα στη Ρωσική αγορά έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή. Το μοντέλο OPC – που εξακολουθεί να εισάγεται από τη Δυτική Ευρώπη – θα είναι μοναδική εξαίρεση. Η Βρετανική-Λευκορωσική εταιρία UNISON με τη βοήθεια στελεχών της Opel θα αγοράσει, συναρμολογήσει και θα εγκαταστήσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ξεκινήσει η συναρμολόγηση του νέου μοντέλου και παράλληλα θα εκπαιδεύσει το προσωπικό σύμφωνα με τις Αρχές παγκόσμιας παραγωγής της GM και τις αυστηρές οδηγίες ελέγχου ποιότητας. Το Corsa θα παραδίδεται με τη μορφή κιτ συναρμολόγησης, τα λεγόμενα SKD-kits (Semi Knocked Down), από τα εργοστάσια της Opel σε Eisenach/Γερμανία (3θ) και Zaragoza/Ισπανία (5θ). Τα οχήματα ολοκληρώνονται στη Λευκορωσία. Προγραμματίζεται η συναρμολόγηση 7000 μονάδων το πρώτο έτος παραγωγής.

«Είμαστε ευτυχείς που ξεκινάμε συνεργασία με την UNISON αναγνωρίζοντας την πολυετή τεχνογνωσία της στη συναρμολόγηση, τον άριστο επαγγελματισμό του προσωπικού της και την ιδανική θέση της ως προς την προμήθεια εξαρτημάτων από την Ευρώπη και τη διακίνηση τελικών προϊόντων προς τις αγορές της Ρωσικής Ευρασιατικής Ένωσης» σχολίασε ο James Bovenzi, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της GM Russia & CIS.

Ο Alexey V. Vaganov, πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της UNISON JSC πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία που επέλεξε το εργοστάσιό μας για την παραγωγή του Opel Corsa. Η συμφωνία που θα είναι σε ισχύ μέχρι το 2017 δίνει τη δυνατότητα αύξησης της διαθέσιμης γκάμας μοντέλων».
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ